* 500 gr yıkanmış doğranmış ıspanak
* Tuz
Beşemal sosu için:
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı un
* 1-1,5 su bardağı süt
* Tuz, karabiber
Üzeri için:
* 1 kaşık sıvı veya tereyağ
* Kırmızı pul biber
Yapılışı: Doğranmış ıspanakları tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın, sudan çıkan ıspanakları süzdükten sonra iyice elinize alarak sıkın, diğer tarafta bir tava içinde yağ ile unu kavurun ütü yavaş yavaş ilave edin, beşamel sos hazır olunca ıspanakları ilave edin güzelce tavada beşamel sosla çevirin. Pişen beşamelli ıspanağın üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirin, sıcak veya soğuk servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun....
* Ispanak borani için kuzu ıspanakları çok yakışıyor.
* Ispanaklarınız köklü ise sadece yapraklarını kullanın
* Ispanak boraniyi beşamel sossuzda yapabilirsiniz
* Ispanaklar soğanla kavurup üzerine biraz un serperek yapılabilir.
* Boraninin içine ince doğranmış kavrulmuş kuru soğanda konulabilir.
* Ben boraniyi bu şekilde çok lezzetli buluyorum.
* Beşamel sos yaparken ssütü çok sıcak ilave edebilirsiniz.
* Beşamel sos pütürleşirse merak etmeyin sonra karıştırınca pürüzler gider.
* Üzerine bol sarımsaklı süzme yoğurtta konulabilir. Ben iki çeşit yoğurdu karıştırıyorum.
KUL KURAR KADER GÜLERMİŞ, KADER KURAR KUL YAŞARMIŞ
ablacımm ellerine emeklerine sağlık:)
YanıtlaSilnefis olmuş borani:)
çok severim bende:)) harika:)
sarimsakli yogurt ve ispanak ikilisine bayilirim.cok guzel gornuyor ellerinize saglik...
YanıtlaSilsevgilerimle....
harika bir görüntü.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilVazgeçemediğim bir tarif.
YanıtlaSilÇok severim.
Çok lezzetli görünüyor
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
Bal ablam ellerine sağlık süper olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık sarmısağı çok sevdiğim için mutlaka beğenirim:))
YanıtlaSilEline sağlık...görünce çok canım istedi doğrusu...şöyle ekmeği bandırıp bir yenir ki.:)
YanıtlaSilçok lezzetli olur bilirim ellerinize sağlık
YanıtlaSilZehra'cım merhaba
YanıtlaSilIspanak boraniyi bende bu gece yaptım nasıl severim bilemezsin. Seninkisi de nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım...
Ellerin, kolların dert görmesin, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilSevgili Zehra,
YanıtlaSilNedense "borani" lafını çok severim. Çok bizden diye midir bilmiyorum ama...
Güzel baharlar olsun.
Süper bir lezzet, bayılırım. Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Zehracım; çocukken kendimi ilk bildiğimde yediğim yemeklerden biri bu ve ilk defa beşamel soslusunu görüyorum. Çok ilginç. Lakin bu haliyle daha derli topludur herhalde..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCanim ablam benim harika görünüyor. Valla gece gece karnim acikti. Ellerine kollarina saglikk=)
YanıtlaSilBu hafta aldığım ıspanaklardan borani yapacağım
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgilerimle
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
YanıtlaSilIspanak olur da yenmez mi,ellerinize sağlık,nefis gözüküyor,bu arada 62. Porselen demlik çay saati etkinliği için sizin ve o güzel ziyaretçilerinizin tariflerini bekliyorum,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com
Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilBorani seven arkadaşlarıma gönülden teşekkürlerrrr...sevgilerrrr...
YanıtlaSilof of offf bu nasıl bir güzelliktir
YanıtlaSilağzımın suyu aktı
şu sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağ herşeye yakışıyor
ellerine sağlık
Ayy üzerinden akan o yağ var ya öldürdü beni. Karnıbahar kızartacağım akşama, sarımsaklı yoğrtlu artık yağ gezmeyecek üzerine ama, dayanacağız.))
YanıtlaSilBiz de de pek sık yapılır. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Biz de de pek sık yapılır. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkürler ve sevgilerrrrr....
YanıtlaSil