* 500 gr kaşar loru
* 1/2 u bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* Yarım paket vanilya
* Herhangi bir taneli reçel
Yapılışı: Lor peynirini mikserle veya çatalla iyice çırpın,içine dövülmüş ceviz ve vanilya ilave edip kaşıkla karıştırın, itediğiniz bir kalıba basın, buzdolabında 30 dk. bekletin ters çevirip üzerini reçelle süsleyerek servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Lor peyniri kaşar loru veya hazır pakette satılan lor olunca daha lezzetli oluyor.
* Kişilere göre servis yapacaksnız, küçük kalıplar tercih edin.
* İstenilirse kup tabaklarında servis yapabilirsiniz.
* Kalıpların içini mutlaka streçle kaplayın, çıkarmak kolay olur.
* Malzemenin tamamını büyük bir kalıpta tek olarakta yapıp,dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
* Malzemeyi yapacağınız miktara göre artırabilirsiniz.
* İçine ceviz, fındık, fıstık, kestane(haşlanmış) gibi dövülmüş çerezler ilave edebiliriniz.
* Loru ilk olarak mikserle çırparsanız pütür kalmaz, diğer malzemeleri kaşıkla karıştırarak ilave edin.
* Üzerine koyacağınız reçel çeşiti, vişne,çilek,ahududu, karadut, üzüm gibi çeşitler olabilir.Ben vişne reçeli ve karadut kullandım.
* Üzerini reçelin taneleri ve suyu ile süsleyebiliriniz.
* Tercihe göre eritilmiş çikolata sosu veya hazır çikolata sosu ve çikolata taneleri ilede ikram yapabilirsiniz.
* Üzerini taze nane ile süsleyebilirsiniz.Benim maydanozum vardı onunla süsladim.
* Çocuklarınıza dondurmaya altarnetif yedirebilirsiniz.
KÖTÜ KOMŞU MAL SAHİBİ YAPAR
Ellerine sağlık değişik bir tatlı,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilCanım ablam iyi akşamlar akşamın bu
YanıtlaSilsaatinde nasıl canım çekti.Ellerin
dert görmesin dün akşam seni cepten
aradım sanırım müsait değildin cep
numaranı Dilek'ten aldım.Öğretmen
ler gününü kutlamak istedim kocaman
öpüyorum.
bu bana yapılırmı olmaz böyle harika görünüyor en kısa zamanda yapacağım inşallah beceririm
YanıtlaSildeğişik ve denenmesi gereken bir tatlı,ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilAblacığım harika bir tatlı olmuş...Hem pratik hemde sunum çok şık olmuş...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Zehracığım, bu ne kadar pratik ve güzel bir tatlı böyle..Lorlu herşey favorimdir, ellerin dert görmesin canım. Lorun böğürtlen reçeliyle servis edildiğini duymuştum ama bu şekil çok hoş olmuş doğrusu..Sevgiler..
YanıtlaSilLorun her türlüsünü seven biri olarak nefis bir tarif ellerinize sağlık Zehra HAnım sevgiler İzmirden...
YanıtlaSilnefis olmuş sunumda bir okadar güzel
YanıtlaSilsevgiler..
ellerinize sağlık ,sunum çok hoş olmuş :)
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine saglik canim sevgiler
YanıtlaSilBu aralar bloglarda lorlu tatlıların çeşitliliği beni çok cezbediyor denemek lazım ellerinize sağlık hafif bir tatlı olduğuna eminim
YanıtlaSillor seven olarak tadını tahmin edebiliyorum pratik ve lezzetli
YanıtlaSilellerinize sağlık
ablam ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.sevgilerimi yolluyorum sana .
YanıtlaSilNe kadar güzel bir görüntü bu böyle ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
hiç yemedim ama lezzetli olduğunu düşünüyorum.
YanıtlaSilLorla reçeli yapıyordum Ama içine katlanlar... Farkınız da burada zaten.
YanıtlaSilkaşar lorunu ben de severim - tatlı tuzlu herseye gider:) denemek lazım... ellerinize sağlık!
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilablacımm lezzetide görüntüsü kadar nefistir eminim ki ellerin dert görmesin..
YanıtlaSilMerhabalar, bundan sonra 'Beyaz Hanımeli Tarif Defteri'nde yayınlanan tariflerimizi ana blogumuz olan 'Beyaz Hanımeli' nde yayınlamaya devam edeceğiz. İki blogda birden tarif yayınlamaktansa tek blogda toplamaya karar verdik. Artık 'Beyaz Hanımeli Tarif Defteri' olmayacak. Sizleri diğer blogumuzda ağırlamaktan büyük keyif alacağız. Görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın. Sevgiler.
YanıtlaSilO kadar lezzetli görünüyor ki, bu kadar kolay olacağını tahmin etmedim. Cheescake gibi bir tarif bekliyordum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler.
Lorlan sekerli bir seyin bulusmasini cook seviyorum ozellikle kahvaltida.Ellerinize saglik harika gorunuyor.
YanıtlaSilyeni geldim egeden !!!
YanıtlaSilyani bu kadar keyifli bir lezzet yok sanırım tatlıya dönüşen.
ben bir kere daha bayıldım..
fantastico
YanıtlaSilımmm nefis duruyor direk kahvaltıda yenir hapur hupur :)) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgili blog yazarı arkadaşlarım zarif yorumlara ve güzel ziyaretlerinize gönülden teşekkür ediyorum...Sevgilerrrrr...
YanıtlaSil