Malzemeler:
* 10-15 tane haşlanmış kestane
* 2 yaprak baklava yufkası
Şerbeti için:
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Birkaç damla limon suyu
Yapılışı: Soyup haşladığınız kestaneleri elinizle kopardığınız baklava yufkalarına sarın, 170- 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. yufkalar kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta su ve şerbeti iyice kaynatıp imdirirken birkaç damla limon damlatın. Ilık kestaneleri sıcak şerbete atın, 2-3 dk. şerbet içinde bekliyen kestaneleri dinlendirip, servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun
NOT:
* Kestaneleri isterseniz marketlerde hazır vakumlu poşetlerde satılan kestanelerden alabilirsiniz.
* Kestaneleri ıslatttıktan sonra soymanız soyma işlemini kolaylaştıracaktır.
* Kestaneleri azıcık yağda kavurursanız dahada kolay soyuluyor.
* Kestaneyi alırken büyük boylar daha güzel oluyor.
* Kestane şekerini aratmayan bir lezzet oluyor.
* Kestane miktarını az tutarsanız daha kolay yapabiliyorsunuz.
* Artan şerbeti daha sonra kullanabilirsiniz.
* Konuklarınıza kestane şekeri gibi ikram edebilirsiniz.
BİR ERKEĞİ VEZİRDE, REZİLDE YAPAN KARISIDIR
Tam bir kestane ve kestane şekeri hastasıyım. Her Bursa'ya gelişimde tüm İstanbul'u doyuracak kadar almazsam olmaz. Bu tarifi hiç bilmiyorum çok değişik ve güzel geldi. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.
YanıtlaSilCanım ablam mutlu haftalar dilerim.
YanıtlaSilÇokkk teşekkür ederim bende seni çok sevdim.Ayrıca notuna daha çok sevindim hemen ekliyorum.Kestane de
lisi biri olarak tatlına bittim.El
lerin dert görmesin kocaman öpüyo
rum.
Hayırlı haftalar, Çok leziz, çok besleyici ve iştah açıcı olmuş ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Hayırlı haftalar, Çok leziz, çok besleyici ve iştah açıcı olmuş ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Bayıldım ben bu işe. Kestane şekerini kardeşim çok sever. Yılbaşına ona kestaneli bir sürpriz düşünüyorum ben de.
YanıtlaSilÇok değişik bir lezzet,ellerine sağlık.Harika görünüyorlar.
YanıtlaSilHımmm bu nasıl bir lezzet böyle daha önce hiç görmedim ve yemedim bayıldımmm...Ellerinize emeklerinize sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSevgiler...
Zehra' cığım nasıl güzel birşey bu...tam bir bomba, ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGüzel bir hafta diliyorum..
Sevgiler
ne ile sarılı olduğunu anlamadım baştan baklava yufkası imiş:) çok merak ettim nasıl dokusu, çıtır mı değil mi? ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTADINI COK MERAK ETTIGIM VE HAZIRLAMAK ISTEGIM BIR TATLIYDI
YanıtlaSilELINIZE SAGLIK SUPER OLMUS
SEVGILER
çok değişik geldi bana.hiç yemedim ama denemek lazım.çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Zehra
YanıtlaSilTarifin değişik geldi, yazdım deneyeceğim. Emeklerine sağlık canım..
canım ablacım hayırlı akşamlar.ne kadar değişik geldi bu reçete bana.eminim tadı süperdir.ellerine,o maharetli elerine sağlık.minticiğinden sevgiler...
YanıtlaSilKestane soyma tüyolarını hemen aldım. Bu güzel lezzeti de yapmalıyım, teşekkürler.
YanıtlaSilcanım Ablacığım;
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık ne de değişik bir tatlı olmuş:))
tabii Bursa kestane ile de meşhur faydalanmak en güzeli:)
Kestaneyi çok severim.Çok güzel akıl etmişsiniz lokma lokma yerken ben bunun hepsini bitiririm
YanıtlaSilbir tane alasım geldi
YanıtlaSilellerinize sağlık müthiş bir lezzet
ABLACIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİNE SAĞLIK.BLOĞUMDA ÖDÜLÜN VAR ABLAM KABUL EDERMİSİN.
YanıtlaSilçok ilginçmiş
YanıtlaSililk kez gördüm bu tatlıyı
ama çok da lezzetli görünüyor ellerine sağlık
Sevdiğim iki lezzet birarada, eminim süper olmuştur. Bir dergide benzer bir tarif görmüş ama denemeye cesaret edememiştim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgilerimle...
kestaneyi çok sewerim.ama tatlısını çok güzel yapmışsın.ellerine saglık zehracım.tarifini aldım.deneyeceğim inş.sarmalarda harika:)
YanıtlaSilOooooo, bu bildiğimiz kestane şekeri olmuş be Zehracım, üstelik de giyinik olanından..Ne lezizdir kimbilir..Ellerin dert görmesin kardeşim..Sevgiler..
YanıtlaSildeğişik ve nefis olmuş elinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilArkadaşlar be bu lezzeti ANNEMİN ELİnden taddım.Hımmmmm nefisti.Paylaştığın için ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilZehra'cığım,
YanıtlaSilÇok asortik olmuş bu tarif! Hiç aklıma gelmezdi vallahi. Şimdi ben buna bakıp yeni bir tarif yaratmam mı? (Belki sonra, şimdilerde kestane yemiyorum, diyet hallerinden...)
Bloğuma uğrarsan bir ödülün var,alırsan sevinirim.Sevgiyle kal.
YanıtlaSilAblacım blogumda bir ödülün var kabul edersen.sevgiler..
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık bir tanem evde duran kestaneleri bende yapayım şahane bir tarif olmuş ellerin dert görmesin afiyet bal olsun ablacım sana ve tadına bakan herkese
YanıtlaSilsevgiler
Bütün güzel guygulara ve candan destekleyen arkadaşlarıma gönülden teşekkür ve sevgilerrrr...
YanıtlaSilMerhaba ödülleriniz için tebrikler.Ben blog dünyasında daha yeni sayılırım.Ödüller almak ne güzeldir.Tatlı da güzel bir örnek ellerinze sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim.öptüm....
YanıtlaSilKestaneye de, kestane şekerine de bayılırım. Bu tatlı tarifi size mi ait? İlk defa görüyorum. İçim gitti bayıldım olsada yesem şimdi... Ellerinize sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilNuralpciğim; zarif yorumuna gönülden teşekkürlerrr...Tarifi bir yerlerde görmüştüm,aklıma gelince yaptım ve yayınladım...Sevgi ile öptüm....
YanıtlaSilMerhabalar canim, harika bir tatli olmus, kestaneyi seven biri olerak cok begendim, sevgiler...
YanıtlaSilKestane sever olarak kesinlikle en kısa zamanda denemek istediğim bir tatlı..Nefiss görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
anneminkızıyım; güzel yorumlara teşekkürlerrr..sevgilerrr...
YanıtlaSilMeliha Çalışkan; çok çok teşekkürlerrrr...
çok değişik bir tarif
YanıtlaSilkestane delisi olarak bu tadı merak ettim denemeliyim hemencik:)))
ellerine sağlık
kestane şekeri hastalarındanım bende...ellerinize sağlık şıkır şıkır bir tarif...
YanıtlaSil