Malzemeler:
* 4-5 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 3-4 tane incecik doğranmış yeşil biber
* 5-6 tane taze yumurta
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Genişce bir tencerede yağ ile birlikte soğanları pembeleştirin, içine yeşil biberleri atın kavurun, soyulmuş doğranmış suyu süzülmüş domatesleri ilave edin, domatesler iyice pişince, büyükçe kase içinde karıştırdığınız yumurtaları içine ekleyin, bir kez karıştırıp bir güveç kabına dökün, tuzunu ve baharatlarını ilave edin, 180 derece ısınmış fırında 10 dk. yumurtalar pişene kadar tutun.Fırından çıkınca sıcak sıcak güveç içinde servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kullanacağınız domatesler olgun olursa menemen daha lezzetli olur.
* Domateslerin kabukları soyulmalı ve incecik kıyılmalıdır.
* Domateslerin çekirdekleri ve suyu sıkılmalıdır. Ben suyunu hemen dökmüyorum, bazen menemen susuz oluyor ayırdığım domates suyunu ilave ediyorum.
* Bazı yörelerde menemene kuru soğan koymazlar, ben bazen koyarım, daha lezzetli oluyor.
* Yumurtaları menemene ilave etmeden başka bir kapta karıştırın, bozuk yumurta akibetinden kurtulursunuz
* Yumurtaları karıştırmadan, tek tek üzerine kırabilirsiniz.
* Domates sayısı kadar yumurta koyarım.
* Tek tek karıştırmadan koyacağım yumurtayı kişi sayısına göre kırarım.
* Yeşil biberler ince kıyılmalı ve iyice kavrulmalıdır. Acı veya tatlı biber tercihinize kalmıştır.
* İsteyen üzerine kıyılmış maydanoz ilave edebilir.
* Menemeni zeytinyağında, sıvıyağda veya tereyağda yapabilirsiniz. Tereyağ kullanılınca daha lezzetli oluyor.
* Yaz günlerinde sık sık yapılan kolay bir yemektir. Kışın yapabilmek için domatesleri konserve yapabilirsiniz veya difrizde saklayabilirsiniz.
YASTIK DEĞİŞSE DE KADER DEĞİŞMEZ
canım menemeni ailece çok severiz yanlız güveçte denememiştim elleri
YanıtlaSilne sağlık öpüyorum...
Bak şimdi aklıma menemen düşürdün :))
YanıtlaSilakşama yapıyorum akşama olmazsa yarına o da olmazsa bilemedin öbür gün en kötü ihtimal pazar günü :))
ellerine sağlık canım nefis görünüyor..........
ellerinize sağlık menemen nefis bir yemektir.güveçte olmasıda değişik
YanıtlaSilooffffffffffff
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık harıka görunuyor bende ne zmandır denemeyı düşünüyorum.Şimdi şart oldu:)sevgiler
YanıtlaSilCok severim menemeni yanliz güvecte olani hic yemedim:))
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
Sevgiler
Çok seviyorum ama ekmeği çok yediriyor:(( Güveçte de ayrı güzel olmuştur, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Turk olup da menemen sevmeyen yoktur herhalde. Benim babam da cok guzel yapar esim de! Ellerinize saglik.Sevgiler, Didem
YanıtlaSilEllerinize sağlık,güveçte balık ürün
YanıtlaSilde çok güzel olur..Sevgilerimle..
Grazie per la visita!!!
YanıtlaSilPurtroppo non sono riuscita ad apprezzare le tue ricette perchè manca il traslator!!!
A presto!!
Canım arkadaşlarım güzel yorumlara gönül dolusu teşekkürlerr.Sayfamda yorumlar sıfır görünüyor.Bir sorun varmış, işallah en kısa zamanda düzelir.Sevgilerrrrr....
YanıtlaSilellerine saglık cok lezzetli görünüyor :))
YanıtlaSilbir ege yolculuğunda , yol duraklarından birinde molada ikram etmişlerdi...çok merakla beklemiştim...
YanıtlaSilodun ateşimde pişmiş ve çok farklı hoş olmuştu..
elinize sağlık.
sevgiler.
Teşekkür ederim.Sevgilerrrr....
YanıtlaSilgüveçte menemen iyi fikir ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilMenemene bayılırım. Çok da güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilHer türlü menemeni çok severim,güzel yhorumlara teşekkürlerr.Sevgilerrrrrr....
YanıtlaSilMalzeme listesinde tam buğday unlu köy ekmeği de olmalıydı müthiş güzel gidiyor. Leziz ve iştah açıcı ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
bayılırım menemene hımmm
YanıtlaSilAfiyet olsun,teşekkürlerrrrr....
YanıtlaSilCiao! Sono lilla. Grazie di essere passata da me! Le foto dei tuoi piatti sono invitanti: ora devo cercare di fare la traduzione dei tuoi scritti.
YanıtlaSilA risentirci presto. lilla
Ekmek bana bana yenmeli;)
YanıtlaSilGerçekten menemen ekmek banmadan yenmez,teşekkürlerrrr.....
YanıtlaSil