Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük doğranmış enginar
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 Şişe (paket) garnitür
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tane doğranmış dolmalık biber
* 2 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz
* 2 su bardağı sıcak su (azalıp çoğalabilir)
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
Yapılışı: Tencereyi ocağa koyup zeytinyağı içinde soğanlar iyice kavurun. Üzerine dereotunun yarısı hariç diğer malzemelerin tamamını koyun, sarartıyıncaya kadar iyice kavurun, üzerine 2 su bardağı sıcak su koyun, sebzeler yumuşayınca kadar pişirin. Ocaktan indirince üzerine dereotu ekleyin, servise hazır.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT: Enginar Yemeklerine devam.
* İsteyen hazır garnitür yerine, kendisi havuç, bezelye ve patates koyabilir.
UCUZ ET TENCERE YAKAR
Canımmm ellerine sağlık yine harika
YanıtlaSilgörünüyor sevgiler...
Offf bayıldım bu enginara ben,tabağı alsam?
YanıtlaSilÇok güzel ve sağlıklı bir yemek, ellerinize sağlık. Enginarın her halini severim ama en fazla zeytinyağlı olarak... Size afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Aaaa enginar tarifi arayınca sana geleceğim Zehra. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEnginar tarifi isteyen herkesi beklerim,daha bitmedi daha tarif varr,ama biraz molamı versem,Zarif yorumlara teşekkürlerrrr.Sevgilerrr....
YanıtlaSilÇok leziz ve iştah açıcı görüntüsü var ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine saglık canım.
YanıtlaSilo GÜZELİM ENGİNARA ,
YanıtlaSilVE SANA ÇOK SEVGİLERRR,
:)))
arka arkaya enginarlı tarifler, tam bir enginar geçidi olmuş:) ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilZehra hanım ellerinize sağlık.Buradan nefis görünüyor enginarlı lezzetler.Ben yeni sevmeye başladım enginarı sizde bol çeşit var bunu unutmadım tarif iin size geleceğim:))
YanıtlaSilçok öpüyorum, mutlu tatiller..
Arkadaşlar bende çok enginar tarifi var, çünkü çok tüketiyorum.Her zaman enginar için beklerim.Teşekkürlerrr ve Sevgilerrr.....
YanıtlaSil