Malzemeler:
* 1 paket milföy hamuru (10'lu paket)
* Küçük bir kase galete unu
İç Malzemeleri:
* İstediğiniz bir iç malzeme olabilir.
Yapılışı: Milföyler yumuşamaya başlayınca tek tek musluk altında ıslatıp içine iç malzemeyi koyup, ağzını büzüştürerek kapayın (elmalı kurabiyem gibi) Galete ununa batırıp ters çevirerek yağlı kağıt üzerine dizdikten sonra 180 derecede ısıtılmış sıcak fırında 20-25 dakika üzeri kızaranana kadar pişirin. Sıcak sıcak , çıtır çıtır servis yapın......
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Ben içine haşlanmış patates ve kavrulmuş kıyma ile yaptığım içi koydum ancak siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* Milföy hamurlarını mutlaka sıcak fırında pişirin.
* Milföy hamurlarının birini musluk altında ıslatın içini koyun, galete ununa batırın tepsiye koyun, diğerini daha sonra ıslatın..
* Çok kolay ve lezzetli bir börek.
* Buzdolabınızda herzaman milföy hamurunuzun olması, sizi ani konuklara karşı
hazırlıklı yapar.
* Milföylü börek tariflerimi zaman zaman yayınlayacağım.
AY BENLE OLDUKTAN SONRA YILDIZIN KUYRUĞUNU ÇARPARIM
Milföyle hazırlanmış börekleri çok sık olmamakla beraber severek yiyoruz.Listeme aldım tarifi değişik bir yöntem olmuş ellerinize sağlık.sıcacık sevgilerimi bırakıyorum..
YanıtlaSil"Leziz Tarifler Listesi"nde 22-28 Mart tarihlerinde duvarımızda tarif-blog-site ya da grubunu paylaşır mısınız ::)
YanıtlaSilhem de en beğenilen ilk 3 arasına girebilirsiniz belki...
http://www.facebook.com/group.php?gid=104455972921470&ref=ts
hadi siz tariflerinizi yazın biz oylarımızı verelim :))
Ne kadar pratik bir tarif, mutlaka deneyeceğim, şimdi dondurucudan milföylerimi çıkartmaya gidiyorum:)
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım,milföy börekleri çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
ellerine sağlık şu milföy hamuru acil durumlarda kurtarıcı vallahi.buda değişik bir fikir.ilk milföy kullandığımda denicem...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Nefis bir görüntü.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım zarif yorumlarınıza gönül dolusu teşekkürlerrrr.....
YanıtlaSilEllerinize sağlık,Çok güzel görünüyorlar.Sabah kahvaltıları için güzel bir alternatif olur.
YanıtlaSilamanın hemen yapmalı peynirlisini.. tembelimde acık.. harika görünüyor... ımmm ellerinize sağlık
YanıtlaSilMilföy bence de kurtarıcı bir hamur buzlukta bulunmusunda fayda var:)
YanıtlaSilellerinize sağlık çıtır çıtır ne güzel olmuştur :)
sevgiler
Teşekkürler.SEvgilerrrrrrr....
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık canım tatlıda yapabiliriz sanırım mesela elmalı tarçınlı cevizli harç koyup sonrada pudra şekeri ile süslesek güzel olur sanırım...
YanıtlaSilHımmm.
ellerine sağlık patetesli ve kıymalı güzel bir seçim...
ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilZarif ziyarete teşekkürlerrrr...Sevgilerrrrr.....
YanıtlaSilbu börekler harıka olmus canım ellerıne saglık yapılışıda değişik deneyecegım :)sevgiler
YanıtlaSilCanım teşekkürlerrrr.....
YanıtlaSilHiç denemedim. Ben de bir ara yapayım bakalım.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Sevgiler
Teşekürler.Tadını sev eceğine eminim sevgilerrrrr....
YanıtlaSilCanım ablacığım,
YanıtlaSilMilföy böreklerin nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Gerek şekli, gerekse ıslanarak iç malzemesinin yerleştirilmesi çok ilginç.
Milföyü aynı kalıplarda görmekten sıkılmıştım, bir ara senin bu tarifini deneyeceğim.
Mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Canım Muhteremciğim,zarif yorumuna çok teşekkür ederim.Sevgilerrrrr....
YanıtlaSilBu kolay tarifi mutlaka denemeyi istiyorum. Paylaşım için Teşekkürler...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilMutlaka deneyin,hem kolay hemde çok lezzetli,güzel yorumlara teşekkürlerrrr.Sevgilerrrrrrr....
YanıtlaSilhazırlayıp bir gece dolapta bekletsek olur mu acaba?
YanıtlaSil