Malzemeler:
* Bir kutu lazanya
İç malzemesi:
* 1 kg ıspanak
* 1 baş yemeklik doğranmış soğan
* 1 tane rendelenmiş havuç
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Tuz, karabiber
Beşamel sos:
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı Un
* 1 litre süt
* Tuz
Üzeri için:
* 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar
Yapılışı: Ispanaklar bir tencere içinde soğanla iyice kavrulur. Diğer tarafta sulu bir beşemal sos yapılır. Kare borcama biraz beşamel sos dökülüp bir kat lazanya, kavrulmuş ıspanak ve beşamel sos dökülür. Bu işleme lazanya ve harç bitene kadar devam edilir. En üste sadece lazanya ve beşamel sos dökülür. 170 derecede ısıtılmış fırına koyarken üzerine bol kaşar rendesi dökülür. 35-40 dk. üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ispanaklar bol suda yıkandıktan sonra en az bir saat suyunun süzülmesi için
bekletin.
* Süzme işlemini yapmazsanız ıspanak çok sulu olur.
* Ispanağın tuzunu kavurma işlemi sonunda ilave edin önce koyarsanız sulanır.
* Lazanyanın beşamel sosu biraz sulu olmalıdır.
* Beşamel sosun ununu yağ ile kavurduktan sonra ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin ardından soğuk sütü ilave edip, ocakta yeniden çırparak pişirmeye devam edin ve koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.
* Beşamel sosunu bu şekilde pişirirseniz topaklanmaz.
* Beşamel sos topaklanırsa blendırdan geçirin.
* Lazanyaları haşlamadan da haşlayarakta tepsiye dizebilirsiniz.
* Haşlamadan yapılınca beşamel sos sulu ve bolca olmalıdır.
* Beşamel sos az olursa lazanyalar pişmez.
* Tepsinin en altına ve en üstüne beşamel sos koymayı unutmayınız.
ERKEN KALKAN YOL ALIR ERKEN EVLENEN DÖL ALIR
mmmmm çok severim muhteşem görünüyor ellerinize sağlık..Ziyaretiniz için çook teşkr ederim kocaman sevgiler:)
YanıtlaSilselam:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım ben ıspanaklı hiç yapmamıştım değişik olmuş
ekmekli pizzan harika tarifi aldım teşekkürler ekmekleri değerlendirmek için güzel fikir
patates salataların hepsi birbirinden şık tasarlanmış ellerin dert görmesin sevgiler
ıspanaklı nefis olmuş şifa olsun
YanıtlaSilZarif yorumlara teşekkür ederim.Bendende hepinize sevgi ve saygılarrr....
YanıtlaSilSevgili Zehra,
YanıtlaSilSitemi ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim. Yemek siteleri dünyasında daha çok yeni olduğum için yavaş yavaş arkadaşları tanıyorum.Ben de Bursa Mustafakemalpaşalıyım. Seninle tanıştığıma çok memnun oldum.Sevgilerimle...
Canım her konuda destek olmaya hazırım.İadeyi ziyaret için teşekkürlerrrr....
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok severim öpü
YanıtlaSilyorum...
Zehracığım,harika bir lezzet olmuş,ıspanaklı her yemği çok severim,ellerine sağlık,hayırlı haftasonları...
YanıtlaSilOldumu ama şimdi oldumuu, böyle güzel bir görüntü ve ağzımın sulanması oldumu hiç.:) ellerinize sağlık, ailece ağız tadınız hiç bozulmasın..
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilBen lazanyayı hep kıymalı yaparım, çok ta severim.Ama ıspanaklıyı da deniycem.
Teşekkürler...
Sevgiler...
harika olmuş!!ıspanaklı hiç denememiştim benim için de çok güzel bir fikir oldu ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanim ispanakli lazanya of of çok severim sahane gorunuyor,yemede yaninda yat:))ellerine saglik,sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize saglık.
YanıtlaSilLazanya bizim kültürümüze ait degil ama ben yinede hem yapmayı seviyorum,hemde yemeyi,sizlerinde begenmenize çok mutlu oldum.Güzel yorumlara çok çok teşekkürler.SEvgi ve saygılarrrrr...
YanıtlaSilHarika bir lezzet, ıspanakla denenmesi çok güzel, ellerinize sağlık. Sizden çok şey öğreniyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilelinize sağlık.çok güzel bir lezzet.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor! akşama yemeğim de yok bendemi yapsam ne?Sevgiyle...
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü ellerinize sağlık ve iyi bir hafta..
YanıtlaSilSevgilerimle,
Lazanyayı bende çok severim ıspanaklıda çok güzel oluyor.Sizlerinde zarif yorumlarınıza teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarrrr...
YanıtlaSil