Malzemeler:
* 1 kg.yufka (5 adet)
* 300 gr yağsız kıyma
* Yarım çay bardağı ince bulgur
* 4 tane çırpılmış yumurta akı
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
* Tuz, karabiber
Kızartmak İçin:
* 1-2 tane çırpılmış yumurta
* Galete unu
* Sıvıyağ
Yapılışı: Bir adet yufka masaya yayıldıktan sonra üzerine yumurta akı sürülüp ikiye katlanır. Katlanan yufka üçgen şeklinde 6 eşit parçaya ayrılır. Üçgen parçaların geniş kısmına kıymalı harç konulup önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartılır veya fırında 200 derecede 40-45 dk.pişirilir. İç harcı soğan, kıyma, salça, tuz, karabiber ve bulgurun kavrulması ile oluşturulur.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* İç harcın kıyması çok ince kıyılıp, çok iyi kavrulmalıdır.
* Kıyma az yağlı olmalıdır.
* Kalın bulgur harcın içinde iri kaldığı için ince bulgur kıymaya daha iyi özleşiyor.
* Yufka arasına sürülen yumurta akları iyi çırpılmalıdır.
* Bazı tariflerde arasına yumurtanın tamamını sürüyorlar.
* İki yufkayı üst üste koyup üçgenlere ayırabilirsiniz.
* Ben tek yufkayı ikiye katlayarak yapıyorum, tezgahta fazla yer kaplamıyor ve daha kolay kesiliyor.
* Böreklerin büyüklüğünü kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ben yufkayı 6'ya böldüm ancak siz büyük isterseniz 4'e bölebilirsiniz.
* Börekleri kızartır veya fırınlayabilirsiniz. Ben fırınlamayı tercih ettim.
HERKESİN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ
Zehra Hanım Merhaba, elinize sağlık aynı börek tarifini bende bugün yayınladım.Ama adının avcı böreği olduğunu bilmiyordum.Gelen yorumlardan öğrendim.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilCanım pişti olmuşuz,ne güzel ben severim aynı duyguları paylaşmayı,güzel yorumunuza teşekkürler.Blogunuza bakacam,sevgi ve saygılarrr....
YanıtlaSilyaptığın her şeye baktım ağzım sulanarak.mutfağa yeni yeni ısınan biri olarak imrenerek bakıyorum bloguna.emeğine sağlık...
YanıtlaSilcanım evet bu böreği mine'de yayınladı yorumda yazmıstım adı avcı böreğı degılmı demıstım bak sendede cıktı aynı börek:)ellerıne saglıkkk harıka görunuyorr.hep denemek ıstedgım bır tarıf.en kısa zamanda kısmetse deneyecegım:)sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor tarifleriniz:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Ben de bu kadar becerikli olabilecek miyim acaba?:))))
Sevgiler
Benim bütün sülale Tarsus'ta Adana'da yaşar. Ben de 18'ime kadar oradaydım. Ailem hala orda. Oranın usulünde yapılmış şeyleri hemen fark ederim :)
YanıtlaSilBöreğin görüntüsü karnımı acıktırdı nefis olmuş bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Güzel yorumlara teşekkür ederim.Herkes isterse becerebilir.Hepinize sevgi saygılarrr...
YanıtlaSileline saglık bende deneyecegim tarifini güzel görünüyor sevgilr
YanıtlaSilofff nefis bir börek tadına doyum olmaz ellerine sağlık
YanıtlaSilYorumlara çok çok teşekkür ederim....
YanıtlaSilMe ha gustado mucho este receta y me la copio para tratar de hacerla. Mis felicitaciones por este blog tan interesante. sALUDOS. Victoria.
YanıtlaSil