Malzemeler:
* 1 kğ yemeklik kabak
* 1 büyük kuru soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 domates
* 1 tane havuç
* 3-5 diş sarımsak
* 1 tane kırmızı ve yeşil biber(iri doğranmış)
* Yarım demet kıyılmış dereotu
* 1 fincan pirinç
* 1 fincan pirinç
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz
Yapılışı:
Kabaklar yıkanır, ayıklanır ve küp küp doğranır. İncecik kıyılmış soğan zeytinyağında kavrulduktan sonra içine tuz hariç bütün malzemeler ilave edilir. Tencerenin kapağını kapatıp 7-8 dk. kavrulmasını bekledikten sonra, 1-1\2 çay bardağı kadar su koyarak pişirilir. Ateşten indirmeye 5 dk. kala tuz ilave edip, servis yaparken dereotu ile süsleyebiliriz.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT: Kabak bol lifli bir sebzedir. Bu yüzdende kabızlığa çok iyi gelir. B2 vitamini bolca vardır. Kabak yemeği hafif bir yemektir ve İnsanı çok tok tutmaz. Bu yüzdende şöyle derler; ''Çalıyı dolanmadan karnın boşalır'' Böyle bağırsakları rahatlatan yiyeceklere '' Tiğrek'' derdi.Rahmetli Anneciğimm.
NE UMUYORSUN BACINDAN, BACIN ÖLÜYOR ACINDAN.
eline sağlık. nefiss :)
YanıtlaSilKabak yemeğiniz nefiss olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGüzel yorumlarınıza çok memnun oldum teşekkür ederim...Bende Bursada yeşilyaylada oturuyorum...Bir gün tabi buluşabiliriz neden olmasın...
Sevgiler...
Şıkella:) Teşekkürler canım...
YanıtlaSilGönlünce Lezzetler:) Teşekkür ederim.İşallah görüşmek dilegiyle,sevgilerrrr....
Güzel blogunuza maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.
YanıtlaSilellerine saglik nefis gorunuyor...hatirladimda yapmayali uzun zaman olmus tesekkurler canim...
YanıtlaSilMaydanoz:) Teşekkürlerimle birlikte size sevgiler sunuyorum.Bu arada maydanoz en sevdiğim yeşillikler arasındadır.İsminize o yüzdende bayıldım.
YanıtlaSilMutfaktaki zaman:) Kabağı hatırlattığım için çok mutlu oldum.Herzaman üvey evlat gibidir.Teşekkürler.Sevgilerrrrr.
BLOGUNUZU MAYDONOZDA GÖRDÜM VE BAYILDIM YAPTIKLARINIZA BAKARKEN YAZDIKLARINIZI OKURKEN ÇOK KEYİF ALDIM ELLERİNİZE SAGLIK
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Sevgilerrrr.
YanıtlaSilne umuyorsun bacından bacın ölüyor acından.:))çok hoş.:)tarifleriniz çok güzel.yukarıdaki portakal kabuğu reçelinden yemişliğim vardı ama yapılamayacak bişey gibi gelmişti bana.(sanki uzaydan geldi:)deniycem.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHEPSİ ÇOK AMA ÇOK GÜZELL ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER....
YanıtlaSil