* 2 paket tuzsuz etimek
* 2 su bardağı katı yoğurt veya süzme yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* Bir avuç dövülmüş ceviz
* 2-3 tane katı haşlanmış yumurta
* İnce kıyılmış bir demet dereotu
Yapılışı:
Etimekler dikdörtgen borcama sırayla dizilir ve üzerine yoğurt, mayonez, sarımsak ve ceviz karışımı yayılır. Bir kat daha etimek dizildikten sonra tekrar yoğutlu karışım sürülür. Bir gece buzdolabında bekletip (üzeri streçle örtülü), ertesi gün üstünü katı yumurtaların rendeleriyle ve dereotu ile tercihe göre süsleyebilirsiniz..
Afiyet Şeker Olsun....
NOT: Etimek denilen bu malzeme hertürlü salata ve tatlı çeşitlerinde yerini almıştır. Tatlı yaparken mutlaka tuzsuz etimek tercih edin. Çifte kavrulmuş olanlarını salata ve tatlılarda da tercih etmeyin. Galeta unu yapmak içinde robottan çekerek kullanabilirsiniz.
ANALI OĞLAK GÖKTE GEZER. ANASIZ OĞLAK YERDE OTLAR.
Değişik bir salata!
YanıtlaSilCanım tadıda çok hoş oluyor.İşallah damak tatlarımızda uyuşur denersen hoşuna gider.Sevgi ile kalınız...
YanıtlaSililk defa duydum ama salatacıyımdır denemek istiyorum.Görüntü harika!Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilhım çok hoş gözüküyor
YanıtlaSilTanıştığımıza çok memnun oldum blog adınıza bayıldım o kutsal el Allah herkese o elleri çok uzun yıllar öpmeyi nasip etsin siz de benim dünyama hoşgeldiniz sefalar getirdiniz
YanıtlaSilnokurunçocukları:)Denediğinizde seversiniz işallah,teşekkürler.
YanıtlaSilKendimce:) Aynı duygularla sesleniyorum.Çok teşekkür ederim.Sevgilerrr.
denedım,çok guzel oldu elınize saglık :))
YanıtlaSilDenediğiniz için çok teşekkürler.Ziyaretinizede teşekkürlerrrrr......
YanıtlaSilMerhaba...Artık ne pişireceğim diye düşünmüyorum..:)Emeğine sağlık olsun.
YanıtlaSil