6 Temmuz 2013 Cumartesi

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK

* Et çeşitleri mutfağımızda geniş yer tutar. 
* Hem sağlıklı hemde güzel olması için bazı pratik bilgiler iletmek istiyorum....
* Tavuğunuzun nar gibi kızarması için üzerine limon suyu ve tuz serpin
* Üzerine biraz şeker ilave ederseniz yine nar gibi kızarır.
* Fırında kızartılacak tavuğun altın renginde ve kıtır kıtır olması için tavuk haşlandıktan
 sonra  üzerine bolca un sürün ve fırına o şekilde verin.
* Tavuğunuzun daha yumuşak mis kokulu ve lezzetli olması için üzerini limon kabuğu ile iyice ovun.
* Pişen tavuğunuza biraz limon kabuğu eklerseniz daha lezzetli ve mis kokulu olur.
* Tavuğunuzu fırınlarken defne yaprağı ve tane karabiber koyabilirsiniz.
* Tavuğu fırınlarken bol kek koyabilirsiniz.
* Tavuk kızartırken mutlaka üzerinde derisi olmalıdır.
* Deri daha güzel kızarmayı sağlar.

GECE SİLAHLI, GÜNDÜZ KÜLAHLI


6 yorum:

  1. Kıtır kıtır, çıtır çıtır, ellerinize sağlık ,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika , ben bir tek limon suyunu bilirdim.Unlamayı kesin deneyeceğim, Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ne kadar güzel bir paylaşım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler canım benim ne güzel bilgiler vermişsin hemen tarif defterime yazdım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. En büyük takıntım tavuk kokusu..Limonlu suya ıslamadan hiç bir tavuğu yemem..Diğer fikirler için teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...