Malzemeler:
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 büyük yemek kaşığı tereyağ
* 1 avuç şehriye
* 1 tane et su tablet varsa gerçek et suyu
* Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri İçin:
* Kuru nane
Terbiyesi:
1. Terbiye:
* 1 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı yoğurt
2. Terbiye:
* 1 yumurtanın sarısı
* 1/2 limon suyu
Yapılışı: Bir tencere içinde rende soğan tereyağ ile iyice kavurun salçayı ilave edin yeniden kavurun, üzerine et suyunu veya normal su ve et suyu tabletini atın kaynamaya bırakın,kaynayınca içine şehriye ekleyin, diğer tarafta yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın içine kaynayan sudan alın yeniden çırpın ve çorbaya ekleyin tekrar kaynatın, bu kez yumurta ve limonu çırpın ilave edin bir taşım daha kaynatın ocaktan alın, üzerine nane serpin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Trakya bölgesinde ninelerin yaptığı bir çorbadır.
* Çok lezzetli ve besleyici bir çorbadır.
*Çorbanın en önemli özelliği terbiyeleridir.
* Terbiye yaparken terbiye yapılacak malzeme çok iyi çırpılmalıdır.
* Terbiyeye mutlaka çorbanın sıcak suyundan koymalı iki malzemenin ısısını eşitlemeliyiz.
* Bunları yapmazsanız çorbanız kesilir, lezzeti bozulur.
* Yumurta koyduktan sonra çorba bir taşım kaynatılır.
* Üzerine isteyen yeniden naneli yağ yakarak dökebilir.
* Yağ,baharat miktarları size kalmıştır.
* Çorbayı kızarmış ekmeklerle servis yapabilirsiniz.
ÇAKALLAR KUZUNUN BOL OLDUĞU YERİ DEĞİL, SAHİPSİZ OLDUĞU YERLERİ SEVER.
Nefis görünüyor ellerine sağlık Zehra ablacım
YanıtlaSilİmza: Hamiş blogger:)
bugünki menüye eklendi :)
YanıtlaSilelınıze sağlık ramazanda yaparız
YanıtlaSilIlgiyle takip ettigim bloglar arasindasiniz, tarifleriniz gercekten cok guzel.
YanıtlaSilCorbanin lezzeti icindekilerden belli oluyor zaten, kesinlikle denenmesi gereken tariflerden, ellerinize saglik.
Ben en çok isminin nereden geldiğini merak ettim :) lezzetli görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.sevgilerr..
YanıtlaSil