Malzemeler:
* 1 parça somon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığından az toz şeker
Sos Malzemeleri:
1. Sos:
* 2 çorba kaşığı krem peynir veya labne peynir
* 1 tatlı kaşığı hardal
* Tuz
2. Sos:
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* Tuz, Karabiber
Süslemek İçin:
* İnce kıyılmış dereotu
* İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle somunun her iki tarafını tuz ve şeker ile iyice bulayın ve 10 dk. bekletin, bekleyen somun su dolu bir kap içinde yıkayın ve kurulayın, yağlanmış fırın tepsisine koyun 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, diğer tarafta peyniri ve hardalı iyice karıştırın, ikinci sosu da iyice çırpın, peynir sosunu tabağınıza bir yatak şekli verin ve üzerine fırından çıkan balığı koyun, limonlu sosu dökün maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
Servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* EKS mutfakta Norveçli Şefimizin yaptığı somon balığı gerçekten çok lezzetli oldu.
* 1 kişilik ölçüdür.
* Bütün izleyicilerime şiddetle tavsiye ediyorum.
* Somon yemeyenler bile yiyebilir.
* Somonun tuz ve şekerle beklemesi somunun pişmesini sağlıyor.
* Fırında tutma süresi size kalmıştır.
* Az pişmiş seven daha az tutabilir.
* Soslar çok yakışıyor.
* İçine farklı baharatlar koyabilirsiniz.
* Ben birazda sarımsak ilave ettim lezzeti daha da arttı.
*Yağ ve limon miktarı sizlere kalmıştır.
* Sosları çok çırpmak gerekiyor.
* Bu güzel tarif için Norveçli Şef Jostein Medhus teşekkürler..
FIRTINASIZ DENİZ DE HERKES KAPTANDIR.
Jostein Medhus teşekkürler..
balığı çok severiz tarifinde harika görünüyor bakarken yutkundum vallahi
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
enfes görünüyor Zehra ablacım İmza: hamiş bursalı blogger:)
YanıtlaSilNefis görünüyor,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil