10 Şubat 2012 Cuma

KREM KARAMELLİ KEK

Malzemeler:


Krem Kramel İçin:
* 500 gr kadar süt
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 4 orta boy yumurta
* 1 Paket sade veya şekerli vanilya
* 1 tatlı kaşığı kadar limon rendesi


Kramel İçin:
* Bir su bardağından biraz fazla toz şeker
* 1,5 su bardağı sıcak su(tercihe göre)
* 1 paket krema ( tercihe göre)
 KEK İçin:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı elenmiş un
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Bir tatlı kaşığı kadar limon rendesi
*   2 yemek kaşığı kakao (tercihe göre)




Yapılışı: Cam bir kasenin içinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde iyice çırpın,yağını sütünü ilave edin karıştırın, başka bir tarafta eleyerek karıştırdınınz un,vanilya,kabartma tozunu ve diğer malzemeleri ilave ederek,tahta kaşıkla karıştırın, diğer tarafta teflon bir tavada şekeri iyice çevirerek eritin, (rengi değinceye kadar) içine uyu ve kramayı ekleyin güzel bir karamel haline gelince, ortası boş bir kek kalıbını yağlamadan malzemeyi içine boşaltın, üzerine krem kremal malzemelerini iyice çırpın  kramelin üzerine dökün en üstede yapılan kek hamurunu dökün 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dk. benmari usulü pişirin fırını kapatınca 10 dk.da bekletin oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, kalıptan çıkarmadan ağzını kapatın buzdolabında bekletin.
Ertesi gün ister hemen ters çevirerek servis yapın, veya ısıtlmış fırında 10 dk. tutarak ters çevirin, veya benmari usulü sıcak suda bekletin kek kalıbını ters çevirerek servis yapın.
Krameller eridiğinde görüntüsü güzel olacaktır
Afiyet Şeker Olsun.....


NOT:
* Kramelli kek yapmak zor gibi olsada yemesi çok zevklidir.
* İki çeşit kramelli kek resmi var.
* İsteyen kek hamuruna kakao koyabilir.
* Kramelin üzerine dökülen kek hamuru dibe çökmüş gibi görünür, pişerken tekrar üzerine çıkacak.
* Bazı tariflerde  kremalı harç kekin üzerine ılıkken dökülüyor.
* Kek kalıbınızdan ılınınca çok kolay çıkıyor.
* Kekiniz karamelli olduğundan çıkarırken büyük servis tabağına ters çevirin, kenarlardan krameller akabilir.
* Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Biz süslemedik.
YÜZ YÜZDEN UTANIR

26 yorum:

  1. Dayanılmaz bir güzellik. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. annemin eli ben geldim.
    ellerine sağlık canım çok güzel.
    :)
    geçen pazar bende yaptım.
    mis bir tarif.

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi ilk görüp denediğimde daha bir bloğum yoktu. Biraz zahmetli olduğu için tekrar denemedim ama görüntüsü çok güzel oluyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım. Bende deneyeceğim mutlaka. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel görünüyor. Denemeye hiç cesaret edemedim..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor...ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben özge iki senelik evliyim ve iki senedir de mutfakla çok ilgiliyim ilk defa gördüm bu keki, ellerinize sağlık çok harika görünüyor:) yalnız anlamadığım bir kaç şey var karamel malzemeleri için sıcak su ve kremaya isteğe bağlı demişsiniz bu olsada olur olmasa da mı demek? ayrıca fırında nasıl benmari usulü pişiriliyor? cevabınız için şimdiden çok teşekkürler ilk fırsatta denemeyi planlıyorum ;)

    YanıtlaSil
  8. Bende zahmetli diye hiç yanına yaklaşmadım :) ama görüntüsü şahane.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. bunu yemiştim çok güzel..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. canım ellerine sağlık nefis resimler
    çok harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle meşakatli ama harika bir kek
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  12. tek kelimeyle enfes..elleiren sağlık..sevgiler..selamlar..

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar; adsız arkadaşım,kramel yaparken ya sadece şekerle yapılır, yada sıcak su ile yapılır, bu size kalmıştır.
    Fırında benmari için link vermiştim ama yeniden anlatayım, sıcak su bulunan bir kabın içine kek kalıbı içine oturtulur ve fırında bu şekilde pişirmeye benmari usulü pişirme denir.
    Sıcak su üzerinde başka bir kap yerleştirilip içindeki malzemenin eritilmesinede benmari usulü eritme denir.İşallah yeterli olmuşumdur.Sevgiler ve teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  14. Canlarım çok teşekkürlerrrrr...sevgilerrrrr..Teşekkür için ayrıca bloglarınıza geleceğim..öptüm....

    YanıtlaSil
  15. Cok mesakkatli oldugu kesin.Fakat o kadar nefis görünüyor ki...deger dogrusu.Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. çok hoş olmuş bayılıyorum sizin uzun uzun yazmanıza galiba öğretmen olmanızın vermiş olduğu bir sabır sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Harika görünüyor,ellerinize sağlık..Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Canım arkadaşlarım,güzel sözlerinize gönülden teşekkür ederim.sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık zehra ablacım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  20. Gelenlere gönülden teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  21. Harika... Paylaşımlarınız için tebrikler ve teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  22. I was so surprised and thrilled to see you are following my blog all the way to middle America. I am also glad I found your blog. The food looks divine. I am your newest followwer. i hope you enjoy my blog as I am sure I will enjoy yours. happy Valentine's Day. Richard from My Old Historic House.

    YanıtlaSil
  23. artik benimde yapmam lazim yaa bunu, seninkide çok guzel olmus ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  24. harıka olmus canım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  25. ellerinize sağlık. ben bu keki cahide&jibek te görüp denemiştim.

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...