4 Ocak 2012 Çarşamba

KALIPLI BÖREK

Malzemeler:
* 4-5 tane hazır yufka( baklavalık yufkada olabilir)
* Kavrulmuş ıspanak içi için
* Bir avuç pastırma
* Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Çırpılmış 2 yumurta
* Birer tatlı kaşığı susam ve çörek otu
* 7-8 yemek kaşığı sıvıyağ
* Bir çorba kasesi su veya süt
* Fırın kaplarını yağlamak için 100 gr kadar katı yağ


Yapılışı: Hazır yufkaları sekiz veya dokuza bölün (düzgün olması gerekmez) Fırına dayanaklı küçük fırın kaplarını fırçayla bol katı yağ ile bütün içini yağlayın, yufkanın bir katını sulu yağ veya sütle yağlayın 3- 4 kat yufkayı bu şekilde yapın, yağlanmış fırın kasesinin içine iyice yerleştirin, içine ıspanaklı malzemenizi, pastırmayı ve bir tuıtam kaşar rendesi koyun, kenarlardan sarkan parçaları üzerine kapatın, isterseniz üzerine parça parça şerit şekilinde kesilmiş yufkalarda koyabilirsiniz. üzerine bolca çırpılmış yumurta sürün, susam ve çörek otu serpin ve 180 derede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, biraz soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....

NOT:
* Bu böreği yapmak çok kolay hemde çok lezzetlidir.
* Yufkalarınızın yırtık olması önemli değil.
* Artan yufkalarlada yapabiliriniz.
* Üzerine kalan yufkaları koyup süsleyebilirsiniz.
* İster kap içinde ister çıkararak servis yapın.
* İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* İçine isterseniz sadece yağ ilede yağlayabilirsiniz.
* İsterseniz fırından çıkarken üzerinede kaşar ilave edebilirsiniz.
* Yufka parçalarını difrizde saklayıp istediğiniz zaman çıkarıp yapabilirsiniz.
* İsterseniz baklava yufkası ilede deneyebili,rsiniz.
* İsterseniz su böreği yufkası veya kuru yufka ilede yapabilirsiniz.
* Ispanakları önceden kavurursanız daha kolay yapılır.
* Ispanakları soğanla kavurmanız daha lezzetli yapar.






DALKAVUKTAN SAKININ, ÇÜNKÜ O İNSANI BOŞ KAŞIKLA BESLER

20 yorum:

  1. Elinize sağlık, bende ıspanak ve pastırmayı çok yakıştırırım. Harika bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel şeyler yapıyorsunuz kendince mutfağa meraklı biri olarak zevkle takip ediyorum

    YanıtlaSil
  3. böreği kalıbın içinde pişirmek güzel fikir ellerinize sağlık ;
    arkadaşlarınızın arasında bende olmak isterdim:))

    YanıtlaSil
  4. nefis bir börek canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık,mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  6. tam acıktığım saatte nasıl fena oldu bunu görmek, ELlerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. elerine sağlık özenli bezenli harika bir börek olmuş
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Zehra'cım güzel sunumlu leziz bir börek paylaşmışsın. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. tarifleriniz çok güzel elinize kolunuza sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Fırın kaplarında pişirmeniz servis açısından da rahat olur,pastırma ile ıspanağın tadı bir arada güzel olur..Ellerine sağlık...Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Hımm nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Harika bir borek olmus, ellerinize saglik, bayildim.

    Harika bir yil diliyorum tekrar, saglikla, bereket ve mutlulukla.

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim.Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  14. cok guzel olmus cok begendım ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  16. yemekler nefis gozukuyor hemen sık kullanilanlara ekliyorum sizi. tesekkurler

    YanıtlaSil
  17. Ayy Muhteşemsiniz. Bayıldım tarzınıza, yemeklerinize. Çok sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Bloguma bıraktığınız güzel sözcüklere gönülden teşekkürlerrr,sevgilerrrr.

    YanıtlaSil
  19. Büşracığım,bloguna ulaşadım, yorumlara teşekkürlerrrrr...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...