9 Ocak 2012 Pazartesi

ÇORTU KÖFTESİ (Turşulu köfte)

Malzemeler:
* 2 su bardağı ince köftelik bulgur
* 1/2 su bardağı beyaz un
* 1 yumurta
* 500 gr ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* Normal su veya turşu suyu
*1 tatlı kaşığı pul biber
* Tereyağ veya sıvıyağ
* Tuz, karabiber


Yapılışı: Bulguru geniş bir kase içinde 2 su bardağı turşu suyu veya normal ılık su ile hafi kabarana kadar bekletin unu, yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun, yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlak şekil vererek yassılaştırın, Turşu suyunu,turşuyu normal su ile karıştırarak tencerede kaynatın, köfteleri içine atın, kısık ateşte pişene kadar bekleyin, diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları yağın içinde iyice kavurun pul biber ilave
edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.
Afiyet Şeker Olsun....

Bu yemekle 5. Yemek Şöleninde finalistler arasına girdim.



24 yorum:

  1. ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. İlk defa gördüğüm bir tarif, çok güzel görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık...
    (YEMEK SEVDAM)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok iştah açıcı ve sağlıklı olduğundan eminim sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Harika bir tarif olmuş bayıldım dereceyi hak ediyor bence...Ellerine emklerine sağlık ablacığım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Turşu ve köfte nasıl olur bilmiyorum ama görüntüsü çok can alıcı. >Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. İlk defa gördüğüm bir tarif.. Nefis görünüyor.. En kısa zamanda denemek istiyorum.. Ellerinize sağlık..
    bu arada çekilişime bekliyorum..
    http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/

    YanıtlaSil
  7. çok ilginç bir çorba ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. Bu tariflerle girersin tabi.
    Nazar değmesin.
    Başarılar.

    Kıskanç olmayan anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. hiç duymamıştım güzel olmuştur eminim ellerine sağlık canım
    sıcacık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Bursa'ya has bir tarif mi?

    YanıtlaSil
  11. Zehra'cım değişik lezzetlere bayılırım. Hemen deneyeceğim ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  12. Çok değişik bir bulgur köftesi, çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Zehra anne ellerine sağlık çok nefis olmuş. ayrıca yarışma için de tebrik ederim. Senin adına çok sevindim :(
    Öperim

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürlerrrr...sevgi ve saygılarrrrr....

    YanıtlaSil
  15. cok ilginc bi yemekmis, mutlaka denicem,simdiden cok canim istedi, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  17. çok ilginç ve iddalı bir tarif derece aldığınıza göre lezzetli bir köfte ellerinize sağlık .Derecenizde hayırlı olsun tebrik ederim arkadaşım

    YanıtlaSil
  18. Çok teşekkür ederim.sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  19. Sevilciğim ve Öznurcuğum gönülden teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  20. ablacim bugun bu tarifi denemek istedim fakat anlamadigim bi kac bisey size sormak istedim. lahanalarla birliktemi pisiyor yemegimiz yoksa en son pistikten sonra dogranmis olarak tabaklara servis mi ediliyor. birde sarimsaklar hangi asamada giriyor yemegin icine. simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  21. Ablam; lahanalarla birlikte pişiriyoruz....

    YanıtlaSil
  22. İlgimi çekti, değişik bir yemek yapmışsınız.
    Atalarımızda daha ne çok değişik yemekler vardır eminim yıllar geçtikçe unutulmuş, yapılmamış.
    Bu lezzetleri yaşatmak lazım.
    Ben de Teyzemden öğrendiğim değişik bir yemek yaptım. Adı malatya boşu.
    Adana'dan sevgiler, Pırıl.
    **Sizi takipteyim.

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...