27 Aralık 2011 Salı

SÜTLÜ KAPAMA (Makedonya Mutfağı)

Malzemeler:
* 1 litre süt
* 4 çorba kaşığı tereyağ
* Alabildiği kadar beyaz un
* Tuz

Üzeri İçin:
* 1 su bardağı kaşar peyniri veya dil peyneri rendesi
 Yapılışı: Sütü büyükçe bir tencere içinde kaynatın, sütün kabarmasına yakın tereyağını ekleyin, tereyağ eriyince içine un ilave etmeye başlayın, tuzunu koyun, karışım hamurlaşmaya b aşladığında un koymayı kesin, kısık ateşte tahta kaşıkla 10 dakika daha özleşene kadar pişirin, hamur özleştiğinde ateşin üzerinden alın.
Küçük tart kalıplarına veya küçük bir tepsiye hamuru dökün, hamurun üzerini düzeltin, önceden ısıtılmış 210 derecede ıstılmış fırında  hamurların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından tam çıkarken üzerine kaşar rendesi
serpin ve fırını kapatın ve ve kapağını açın bir 5 dk. kaşarlar eriyene kadar tutun, sıcak sıcak serviz yapın...
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Makedonya mutfağına ait bir hamur işidir.
* Makedonya mutfağının mis kokulu tereyağlı hamur işleri ile ünlüdür.
* Bayram sofralarında çok yapılan bir hamur işidir.
* Sütlü kapama hamur işini yapmak hem çok kolay hemde lezzetlidir.
* Önemli olan unun miktarıdır, onu iyi ayarlamak gerekir.
* İsterseniz mısır unu ilede yapabilirsiniz.
* Tuzunuda fazla kaçırmamak gerekir.
* Üzerine eriyen her türlü peyniri kullanabilirsiniz.
* Sıcak sıcak yenmesi tavsiye edilir.
* İçine zencefilde konulabilir.




YAŞ ARTMAKLA, BUDALALIK EKSİLMEZ

14 yorum:

  1. ilk defa duyuyorum bu lezzeti elleriniz sağlık değişik bir tat olmalı:)

    YanıtlaSil
  2. Bal ablam çok farklı bir tarif elle
    rine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım tarife , teşekkürler ,elleriniz dert görmesin

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Benim hiç bilmediğim bir lezzet.
    Ellerine emeğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık ablacım...

    YanıtlaSil
  6. İlk kez duydum ilginç ama lezzetli olacağa benziyor.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Eşimin ailesi Makedonyadan, bir sürpriz yapıp, kayınvalideme pişireceğim.Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Hiç yemedim.

    YanıtlaSil
  9. Böyle değişik ve güzel bir tarifi paylaştığın için teşekkürler. Şimdiden sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum..

    YanıtlaSil
  10. Yemek bloggerlarının işi zor. Hem pişir hem anlat hem de fotoğrafla,beni aşar. Blog işine girdiğimde bu kadar çok yemek bloğu olduğunu bilmiyordum,çok şaşırdım ! Sizi keşfedememişim iyi ki beni ziyaret etmişsiniz,bu sabah size uğrayayım dedim,bir türlü gidemedim. Çok farklı bir tarzınız var. Hemen her yörenin lezzetlerini ama pek bilinmeyen ,sıradanlaşmamış lezzetlerini tanıtıyorsunuz. Yemek bir kültürdür yapmak ve tatmaktan öte ... Bu anlamada çok zevk aldım sizi tanımaktan. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürlerrrr ve sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  12. değişik bir tat denemek lazım ellerinize sağlık.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Bende mim'iniz var beklerim:):)

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...