27 Eylül 2011 Salı

KIRMA BÖREK

Yapılışı:
* 4-5 adet yufka
* 200- 250 gr. kadar beyaz peynir veya lor
* 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı

Üzeri İçin
* 1,5 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta
*1/2 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
* İsteğe göre susam veya çörek otu




Yapılışı: Yufkanın birini düz bir zemine serin, üzerini hafif yağlayın, yufkayı ikiye ayırın üzerine bolca lor veya ezilmiş peynir serpin her iki ucundan tutarak ortaya doğru katlayın, enlemesine iki elinizle büzdürün, 8-10 boyutlarında kesin , yağlanmış tepsiye yan yana dizin, bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra, üzerine koyulacak malzemeleri iyice çırpın tepsideki yufkaların üzerine kaşıkla bolca dökün, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun.....




NOT:

* Kırma börek çeşitli isimlerle anılır (büzgülü, pileli)

* Kırma börek Eskişehir yöresinde çokça yapılan bir lezzettir.

* Bulgaristandan gelenlerde bu böreği çok yapmaktadır.

* İsterseniz kendi açtığınız yufka ilede yapabilirsiniz.

* İçine isteğe bağlı olarak maydanoz ve dereotuda konulabilir.

* İsteğe bağlı olarak karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilebilir.

* Yumuşacık ve hafif bir börektir.

* İçine isteyen sıvıyağ yağ yerine tereyağ koyabilir.

* İçine sadece zeytinyağ koyabilirsiniz.

*Üzerine koyacağınız yumurta adedini artırabilirsiniz.

* İçine peynir yerine lor koyabilirsiniz. Lor tercih edildiğinde daha güzel oluyor.

* İçine koyacağınız peynir tuzsuz ise tuz ilave edebilirsiniz.

* Üzerine isteğe göre susam ve çörek otu konulabilir.






AYNA BENİM EN İYİ ARKADAŞIMDIR, BEN AĞLADIĞIMDA O GÜLMEZ





18 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Selamlar;

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlı.benimde çok sevdiğim bir börektir.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bulgar Göçmenleri hakikaten çok yapıyor bunu. Kırklareli civarlarına her gittiğimde mutlaka her evde yemişimdir, çok da lezzetli olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ablacımm ellerine sağlık:)
    böreğin pek güzel olmuşş:=)
    afiyet bal olsun..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Olá mudei de blog, passo a estar aqui:http://duxaskitchen.blogspot.com/
    Obrigada e um beijinho.

    YanıtlaSil
  6. istiyorumm istiyorummmm istiyoruuumm ben bu börekten istiyoruuummm. ellerine sağlık zehra annecim ne güzel gözüküyor yumuşacık:)

    YanıtlaSil
  7. Annecim ellerine sağlık şahane bir börek oluyor biliyorum. Ben kıymalısını daha çok seviyorum :)
    Afiyet bal olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Harikasınız,ellerinize sağlık.Detaylı anlatımınıza bayılıyorum teşekkürler,sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık güzel olmuş beklerim bloğuma sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Se ve bien rico, te quedo estupendo.
    besos

    YanıtlaSil
  11. ELLERİNE SAĞLIK ;AYRINTILI GÖRÜNTÜ OLSAYDI DAHA ÇOK MEMNUN OLURDUM SELAMLAR ÖPÜYURUM.

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık bu böreği yapmak ne zamandır aklında çok merak ediyorum çok lezzetli görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım böreğin harika olmuş
    öpüyorum canım:))

    YanıtlaSil
  14. İşte şu görüntüler her davete yeter bence..Kahvaltı, 5 çayı, sahur..Ellerine sağlık Zehracım, ne güzel de kokuyordur kimbilir..

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. bu böreği ilk bi arkadaşımda yemiştim çok beğenmiştim ondan sonra bende yapmaya başladım...

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...