12 Ağustos 2011 Cuma

DONDURMALI BADEM EZMESİ




RÜYAMDAKİ DONDURMAM
Malzemeler:
* 1 avuç veya 250 gr işlenmemiş badem
* 3 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tane milföy hamuru
* 3-4 tane çilek
* 2-3 parça pişmaniye
* Çilek sosu
* Çilekli Carte d’Or
* Çikolatalı sade Carte d’Or

Yapılışı:

Bademleri sıcak su içinde bekletip kabuklarını soydum ve güzelce kararmadan fırınladım(tavada da yapabilirsiniz). Daha sonra robotta iyice un haline getirdim, içine şeker katarak iyice karıştırdığım bademleri genişce bir kap içinde 30 dk. kadar hamur haline gelene kadar yoğurdum. Hamur haline gelen bademi streçle kapladığım bir kabın içine yerleştirdim, ortalarını iyice açarak boşluk yarattım. Bu kalıpları sıkıca streçleyerek buzdolabında yarım saat kadar beklettim. Diğer tarafta yumuşayan milföy hamurunu biraz açarak bir kabın üzerine çanak gibi yaparak yaydıktan sonra (çanağın üzerine yağlı kağıt yaydım)
ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Dolaptan çıkan bademli hamurun içine çilekli dondurmayı koyup, pişen ve soğuyan milföy çanaklarının üzerine ters çevirdim ve üstünü çilek, karamel sosla, pişmaniye ve çileklerle süsledim.
Afiyet Şeker Olsun.....
EN GÜZEL HİKAYELER ANLATILMAYANLARDIR

11 yorum:

  1. Elinize sağlık çok değişik bir tatlı olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor , vuruldum fotoğraftaki güzelliğe :))
    afiyet bal şeker olsun...

    YanıtlaSil
  3. muhteşem bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ABLACIM TEK KELİMEYLE HARİKA ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. ABLACIM TEK KELİMEYLE HARİKA ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  6. görsellik süper, tadı da öyledir eminim.

    YanıtlaSil
  7. ımmm değişik!! çok şık sunumlu harika bir tabak olmuş ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Ofofofff Ben bu tabağın birini alıp kaçıyorum.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. oyyy oyy oyyy :) Müthiş görünüyor :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...