3 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇITIR BÖREKLER



Malzemeler:
* 3-4 tane hazır yufka
* Zeytinyağı



İç Malzemesi:
* Soğanla kavrulmuş ıspanak


Yapılışı: Bir yufka bir tezgah üzerine tamamen yayılır. Üzerine elimizle veya fırça ile bolca zeytinyağı sürülür. Yufka 6 eşit üçgene bıçakla bölünür. Her üçgenin içine kavrulmuş ıspanak koyup incecik sarıp gül böreği şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılır. Üzerine sadece zeytinyağı sürüp fırında 200 dercede iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Bu böreği aile dostumuz Ali Sezerer yapmıştı hem ondan görünteledim,hem de hemen yaptım ve görüntüledim.
* Hem çok kolay hem de çıtır çıtır bir börek.
* Böreğin püf noktası zeytinyağı
* İç malzemesi istenilen şekilde değiştirilebilir.
* Maydanozlu peynir, kavrulmuş kıymalı,patatesli kıyma,pırasalı yapabilirsiniz.
* Siz üçgen sayısını çoğaltabilirsiniz. Börekler daha küçük olur.
* Börekleri sararken ince ve sıkıca sarın.
* Üzerine sadece zeytinyağı sürülür.




AÇIK YERDE TEPECİK KENDİNİ DAĞ SANIRMIŞ

21 yorum:

  1. harikaaa en sevdiğimdir gül börekler.. içerik ne olursa olsun.. senin ellerinden çıkan bu güzelliklerde ne lezizdir kimbilir..

    YanıtlaSil
  2. çıtır çıtır hasrika görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ıspanaklı börek oo yanında çayda varmı tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  4. bende bayılırım bu lezzete, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Çıtır börek yemeğe hepinizi bekliyorum.Gelinde tadını çıkaralım.Güzel yorumlara teşekkürlerrr..Sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok çıtır görünüyorlar, ellerinize sağlık. Canım börek çekti birden. Size afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. nefis görünüyor.
    Yanında da sıcacık çay. Miss gibi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. oh buraya daha sik gelmek lazim borekler harika:) yapanda fotografi cekene de tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. Güzel yorumlara teşekkürler.Blogumdaki herşeyi kendim yapıyor ve fotoğraflıyorum.Börekler gerçekten çıtır oluyor herkese tavsiye olunur.Hemde çok kolayyyy.Sevgilerrrr.Herkezi öptümmm...

    YanıtlaSil
  10. Yufkanın içine sütlü yağlı ve yumurtalı karışım sürmeyince biraz sert olmuyor mu?sevgiyle...

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten olmuyor,çıtır çıtır oluyor.Denemeni tavsiye ederim.Sevgilerrrrrrr....

    YanıtlaSil
  12. Offf enfes,kıyır kıyır .. ellerine sağlık..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Zehra Hanım Merhaba
    Bir süredir rahatsızlığımdan dolayı bloğunuza bakamamıştım. Girip börekleri görünce hele de ıspanaklı olduğunu okuyunca canım çekti,ellerinize ve emeklerinize sağlık. Kolay gelsin, Hoşç....
    Sendepişir/Nilgün

    YanıtlaSil
  14. Börekler çıtır çıtır nefis olmuş ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ispanaklı tarifleri çok severim. Böreklerin gerçekten çıtır çıtır duruyor:) Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Mmm enfes görünüyor :) tam istediğim gibi.

    YanıtlaSil
  17. çok nefis olmuş:)eline sağlık
    bende haftasonu peynirlisini ufak ebatlarda yaptım bunu görüncede yazmak istedim
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Canım arkadaşlarım,güzel ve zarif yorumlarınıza çok teşekkür ederim.Sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  19. Börek harika görünüyor. Tam da kahvaltı saati. Evde poğaçamız olmasaydı oturup börek başında yas tutardım yiyemiyorum diye :)

    YanıtlaSil
  20. Börek harika görünüyor. Tam da kahvaltı saati. Evde poğaçamız olmasaydı oturup börek başında yas tutardım yiyemiyorum diye :)

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...