27 Ocak 2010 Çarşamba

Saç Kavurma






Malzemeler:
* 500-600 gr kuzu kavurmalık et
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı (sos için)
* 2-3 tane yeşil biber(incecik doğranmış)
* 1 tane kırmızı biber
* 2 orta boy domates(küçük küçük doğranmış)
* 2 orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
* 2 orta boy soğan (rendelenmiş)
* 5-6 diş sarımsak (incecik doğranmış)
* 2-3 tane defne yaprağı
* Kekik, pul biber, karabiber
* Tuz

Yapılışı: Rendelenmiş soğanın suyu çıkatılır ve içine defne yaprağı, kekik ve zeytinyağı ilave edilir. Etler bu sos içinde buzdolabında ağzı kapatılarak 5-6 saat bekletilir. Saç tavası ocakta ısıtıldıktan sonra içine bütün etler konulur ve suyu çekene kadar kavrulur. Yağı da eklendikten sonra üzerine piyazlık doğranmış soğan ilave edilir. Soğanlar kavrulunca içine biberler ardından da domatesler konulur ve iyice kavrulur. En son baharatlar ilave edilir.
Afiyet Şeker Olsun.

NOT:
* Sevgili eşimin en sevdiği yemeklerden biridir. Kavurma işinide hep kendi elleri ile yapar.
* Saç kavurma tavası yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz.
* Benim saç tavam çok kaliteli değildi biraz dibi tuttu.
* Etleri alırken koyun veya kuzu tercih ederseniz daha çabuk pişer ve daha lezzetli olur.
* Etlerin çok küçük doğranması gerekir. (kasabınıza saç kavurma derseniz ölçüsünü ayarlar)
* Etlerin soğan suyunda ve zeytinyağında bekletilmesi etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
* Sebze miktarlarını değiştirebilirsiniz.
* Biz saç kavurmayı bol yağlı seviyoruz.Yağ miktarı o yüzden biraz fazladır.
* Etin tuzunu ve baharatlarını en son koyarsanız etler sertleşmez.
* İstenilirse azıcık salça ilave yapılabilir.
* Etlerin yağının tamamen erimesi pişme oranını gösterebilir.


YAN YATANDA BİR, ÇAMURA BATANDA BİR

15 yorum:

  1. Aboo eşim görmesin !
    En sevdiği lezzetlerin başını ceker saç kavurma lakin mutfakda becerıksız oldugundan kendı pişiremez...Benım de kırmızı etle aram iyi değil nadır pişer evde ama nefis görünüyor ..
    Ellerıne sağlık.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar..Ellerinize sağlık harika görünüyor..sEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. görüntüye bak içim eridi ellerine sağlık burdan nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. bende haftada bir yaparım saç kavurmayı.bizimkiler et canavarı oldugu için.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım. Bende kavurma tavası aldım ama bir kere bile kullanmadım, şimdi görünce nasıl canım çekti anlatamam. Sanırım kullanma vakti geldi.

    YanıtlaSil
  6. Ayyyyy bu nasl bir güzel görüntü bayıldımmm bende...Bence bu güzelliği sevmeyen yoktur nefisss...Ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
  7. nefis ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Et ve türlerini erkekler nedense çok seviyorlar.Benim eşimde eti çok seviyor ama dengelemeye çalşıyorum.Zarif yorumlarınıza teşekkür eder.Saygı ve sevgi sunarımmmmmm.

    YanıtlaSil
  9. Benim de en sevdiğim yemeklerden. Evde yapmayı hiç denememiştim ama sizin tarifinizle denemek şart oldu.

    YanıtlaSil
  10. Oo ellerine sağlık canım eşim de çok sever görse inan gecenin şu saatinde yapar:D

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim. Hoşgeldiniz... ve hoşbuldum :) Bu arada "Annemin eli" çok güzel bir isim.

    YanıtlaSil
  12. Güzel bloğunuzu keşfetmemi sağladınız için çok teşekkürler. Harikasınız, ellerinize sağlık bu güzel lezzetler için. Sizden öğreneceğim çok şey var. Kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Canım bloğdaşlarım; zarif yorumlarınıza ve iyi dileklerinize kucak dolusu sevgi ve saygı göderiyorum.

    YanıtlaSil
  14. hımmm...nefis görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. ben yaptım enfes oluyo yapmanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...