Malzemeler:
* 5-6 tane soyulmuş ve iri doğranmış patates
* 250 gr koyun veya dana kuşbaşı et
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 kase soyulmuş arpacık soğan
* 7-8 tane doyulmuş diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 tane çeri domates
* 5-6 tane yeşil biber
* Tuz, baharat
Yapılışı:
* Geniş bir tencerede yağı eritin
* İçine soğanları koyun en az 5 dk. kavurun
* Soğanlara etleri ilave edin kavurmaya devam edin
* Etleri en az 5 dk. kavurun
* Salçayı koyun yeniden 1-2 dk kavurun
* Ben etleri başka bir tencerede ( düdüklü tencere) mühürledim ve haşladım.
* Patateslerin pişme oranı ile etin pişme oranını düşünerek bu şekilde yaptım
* Kavrulan malzemelere doğranan sebzeleri ilave edin biraz kavurun
* Yemeğin üzerini 1 parmak geçecek kadar et suyu veya normal su koyun
* Tuzunu ve baharatlarını ilave edin
* Tuz,baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.
* Kapağını kapatın
* En az 45 dk. pişirin
* Kaynamaya başlayınca altını kısın yavaş ateşte pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun
NAMAZDA GÖZÜ OLMAYANIN KULAĞI EZANDA OLMAZ.
En sevdiğim yemektir.Tam içimden arpacık soğanı çok yakışıyor bu yemeğe diye geçerken sizin de kullandığınızı gördüm. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar, bloğumdaki çekilişe bekliyorum. Sevgiler....
YanıtlaSil