ARAPSAÇI OTU VEYA MALATRA OTU
Malzemeler:
* 500 gr arapsaçı otu ( bir demet)
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3-4 tane yumurta
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* Tuz, Baharat
Üzeri İçin:
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
* Arapsaçı otunu yıkayın
* Arapsaçı otunu iyice süzdürün
* İrice doğrayın
* Büyük bir tava içine yağı koyun
* Tavanın altını yakın
* Soğanları eriyen yağın içine koyun
* Soğanları yağ içinde pembeleşene kadar kavurun
* Soğanlara arapsaçı otunu ilave edin
* Kaşıkla çevire çevire kavurun
* Otların üzerine 1 çay bardağı su dökün
* Su ile otun yumuşamasını sağlayın
* Suyunu çeken otu tekrar kavurun
* Kavrulan otun üzerine yumurtaları kırın
* Karıştırın
* Yumurtalar piştikten sonra tuz ve baharat ekleyin
* Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın
*Afiyet Olsun..
NOT:
* Arap saçı otunun diğer adı Malatra dır.
* Lezzetli ve güzel bir ottur.
* İsteyen sarımsağı kavururken ilave edebilir.
* Ege ve Marmara bölgesinde çok kullanılan bir ottur.
* Pazarlarda bulabilirsiniz.
* Yağ ve tuz miktarları size kalmıştır.
* İsteyen istediği baharatı ekleyebilir.
ÖKÜZ TAHTA ÇIKARSA PADİŞAH OLMAZ AMA SARAY AHIR OLUR.
Ellerinize sağlık harika sunum, biz Egelilerin vazgeçilmedir bu otlar kahvaltıda, akşam yemeğinde ve börek içinde her daim şifadır şifa :)) sevgiler kocaman...
YanıtlaSil