Malzemeler:
* 1 paket pirinç makarnası
* Haşlamak için bol su
* Tuz
* Makarna tenceresi
İçi İçin Malzemeler:
* 1 kase ince kıyılmış ıspanak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* 5-6 diş sarımsak
* 1 tane ince kıyılmış havuç
* 1 tane ince kıyılmış kabak
* 10 tane ince kıyılmış mantar
* 1/2 kase kaşar peyniri rendesi
* 3 yumurta
* 1 su bardağı soğuk süt
* Tuz,baharat
Üzeri İçin
* 1 kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
* Pirinç makarnasını bol tuzlu suda haşlayın
* Kaynayan suya atılan makarnayı yaklaşık 10 dk. haşlayın
* Makarnaları süzün
* Geniş bir tava içinde yağı ve soğanı 5 dk. kavurun
* Kavrulan soğanlara sıra ile havucu,kabağı, mantarı ilave edin
* Bu sebzeler iyice yumuşak hale gelene kadar kavurun
* Bu malzemeye en son ıspanakları koyun ve 2-3 dk. çevirin
* Tuz ve baharat ekleyin
* Sebze kavurması soğumasını bekleyin
* Bir başka kapta sütü,yumurtayı, yağı ve kaşar rendesini karıştırın
* Süzülen makarnayı geniş bir kaseye alın
* Makarnalara sıvı karışımı ilave edin ve karıştırın
* Makarnaya sebzeleri de ilave edin karıştırın
* Fırın kabını yağlayın
* Yağlanmış kaba bütün makarnayı bastıra bastıra yayın
* Üzerine bolca kaşar rendesi serpin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
* Yaklaşık 30-35 dk fırında tutun
* Fırından çıkarın 5 dk. dinlendirin
* Dilim dilim servis yapın.
*Afiyet Olsun.
NOT:
* Daha çok Uzak doğu ülkelerinde tüketilen bir makarnadır.
* Normal makarnalar kadar lezzetli bir makarnadır.
* Marketlerde kolayca bulabileceğiniz bir makarnadır.
* İsteyen istediği sebze ile yapabilir.
* Ben ıspanak,kabak,havuç ve mantar tercih ettim.
* Sebzeleri pişme sürelerine göre kavurun
* Sebzeleri çok fazla pişirmeyin
* Fırında tekrar pişeceğinden az pişmesi daha iyi sonuç verir.
*Tuz ve baharat size kalmıştır.
* Yağ çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* Aşağıda resmi bulunan aletle sebzeleri uzun uzun doğradım
* Havuç,kabak ince şeritler halinde olunca görüntü güzel oldu.
* Bu alet pazarlarda çok ucuza satılıyor.
* Makarnayı marketlerde bulabilirsiniz.
* Makarnayı biraz az haşlarsanız fırında yeniden pişeceği için hamur olmaz.
* Makarna normal makarnadan farklı pirinçten yapıldığından beyazdır.
* İsteyen kabuklu deniz ürünleri ile yapabilir.
İLMİYLE AMEL ETMEYEN, BÜLBÜL GİBİ ÖTSE DE KARGAYLA BİR TUT.
Nefis görünüyor gerçekten
YanıtlaSilDenemek lazım
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Türkiye'de pirinç makarnası var mı? Hiç duymadım. Aslında içindeki sebzelerle enfes gözüküyor. O aletten ben de aldım pazardan ama solak olduğumdan herhalde kullanamıyorum. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil