Malzemeler:
* 300 gr kuzu kuşbaşı et veya dana kuşbaşı
* 300 gr ayıklanmış yıkanmış çağla
* 1 tane incecik yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1/2 demet kıyılmış taze soğan
* 1/2 demet kıyılmış taze sarımsak veya 5-6 diş kıyılmış sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 çorba kaşığı zeytinyağ
* Tuz ve baharat
* 10 dal kıyılmış dereotu
Yapılışı:
* Geniş bir tencereyi ocağın üzerine koyun
* Altını yakın
* Tercih ettiğiniz yağı tencere içinde eritin
* Etleri yağın içine koyun ve iyice kavurun ( 5 dk )
* Etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun
* Etler suyunu çekene kadar pişirin
* Etler pişmezse biraz daha su ekleyebilirsiniz
* Pişen etlere soğanları koyun ve kavurun
* Etle, soğana çağlaları,yeşil soğanı ve sarımsakları ilave edin
* Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyun
* Tuzunu ilave edin
* Çağlalar pişene kadar ocağın altını kapatmayın
* Çağlalar pişince ocağı kapatın
* Yemeği 10 dk. dinlendirin
* Üzerine dereotu serpin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Güney doğu Anadolu bölgemizde özellikle Diyarbakır'da çok yapılan bir yemektir.
* Çok lezzetli bir yemektir.
* Kuzu eti ile yapılması tercih edilir.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ tercihi size kalmıştır.
* Kuzu eti yağlı olduğundan yağı azaltabilirsiniz.
* Yemek yaparken sıcak su kullanılması gerekir.
* Karabiber, pul biber tercih edebilirsiniz.
* Çok sulu olmamalıdır.
* Çağlaların uçları kesilmelidir.
* Bu ölçülerle yapılan yemek 4 kişiliktir.
* İsteyen süt danasından kuş başı kullanabilir.
* Çağlanın tam mevsiminde denemenizi tavsiye ederim.
* Üzerini dereotu ile servis yapın.
HIRS GELİR GÖZ KARARIR, HIRS GİDER YÜZ KARARIR.
Yazı müjdeleyen nefis bir yemek paylaşımı olmuş. Daha güzeli olamazdı ellerinize sağlık. Teşekkürler bu güzel tarif için.
YanıtlaSil