Malzemeler:
* 1 demet yıkanmış kıyılmış ısırgan otu
* 2-3 tane hazır yufka veya kendi açtığınız yufka
* 1-2 yaprak baklava yufkası
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 kase lor peyniri
* Tuz, baharat
* 1 kase su
Dışı İçin:
* 1 kaşık üzerine sürmek için tereyağ
Yapılışı:
İç malzemesinin yapılışı:
* Geniş bir tava içinde soğanları yağ ile birlikte pembe olana kadar kavurun
* Soğanlara salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
* Kavrulan malzemeye doğranmış ısırgan otlarını koyun
* Çevire çevire kavurun
* Tuz ve baharatları ekleyin
* kavrulan iç malzemeyi soğuması için kenarda bekletin.
* Soğuduktan sonra peyniri koyarak karıştırın
Gözlemenin Yapılışı:
* Yarım yufkayı masaya yayın üzerine bir kaç küçük parçalar halinde baklava yufkası koyun
* Baklava yufkası bölümüne hazırladığınız içten 2 kaşık yayarak koyun
* Yufkanın kenarlarının bir kenarını kapatın elinizin ucu ile biraz su serpin.
* Diğer tarafını da kapatın
* Bütün yufkaları aynı şekilde gözleme şeklinde kapatın.
Gözleminin Tavada Pişirilişi:
* Tavayı ocağın üstüne koyun ve altını harlı açın
* Tavanın iyice kızmasını sağlayın.
* İçine isteyen biraz yağ koyabilir.
* Kızan tavaya gözleme şeklindeki yufkayı koyun
* Ocağın altını kısın
* Önce bir tarafını sonra diğer tarafın iyice pişirin.
* Pişen gözlemeleri tereyağ ile iki tarafını yağlayın
* Biraz soğuduktan sonra keserek servis yapın.
NOT:
* Tam zamanı olan ısırganı değerlendirebilirsiniz.
* Gözleme içinde çok lezzetli oluyor.
* Yıkarken eldiven kullanmayı unutmayın.
* Çok lezzetli ve şifa kaynağı olan gözlemenin yapılışı da çok kolaydır.
* Yufkayı ikiye kesmeden bir yufkadan da gözleme yapabilirsiniz.
* Ben harca gözlemenin üzerinde peynir ekledim.
* Ben labne peyniri kullandım.
* Baklava yufkası ilavesi gözlemeyi daha kıyır kıyır yapıyor.
* İsteyen baklava yufkası koymadan yapabilir.
* Tuz ve baharat miktarları ve çeşitleri size kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Gözlemeye koyacağınız malzeme miktarı size kalmıştır.
* Gözlemeye biraz su serpmek daha güzel yapıyor.
* Ben tavaya yağ koymadan pişiriyorum.
ADIMI GÜVEÇ KOY AMA OCAK ÜSTÜNE KOYMA
elinize sağlık nefis görünüyor gerçekten
YanıtlaSilDayanamadığım fotoğraflardan olmuş bayılırım elinize sağlıkkk
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım güzel sözlerinize gönülden teşekkür ediyorum.Sevgiler
YanıtlaSil