13 Şubat 2014 Perşembe
KOLAY YEMEK YAPMA TEKNİKLERİ
YEMEK NASIL KOLAY YAPILIR.
* Yemek yapmak zor değildir.
* Kolaylıklarını bilirseniz her yemek kolaydır.
* Her yemeğin ana kuralları vardır.
* Kuralları uygularsanız her yemeği yapabilirsiniz.
* Yemek yapamam diyenler, dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.
* Her yemeğe mutlaka küçük küçük (yemeklik doğrama) kuru soğan doğranır.
* Soğan yemeyenler koymasınlar.
* İstediğiniz bir yağı tercih edin.(tereyağ,sıvı yağ,margarin,zeytinyağ gibi)
* Tencerede yağın içinde soğanları pembe olana kadar kavurun.
* Kıymalı yapacaksanız kıymayı koyun kavurun.
* Üzerine salçalı yapacaksanız biraz salça koyun.
* Onların üzerine yemeklik malzemeleri koyun.
* Biraz ağzını kapatın bekleyin.
* Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun
* Her malzemenin pişme süresi farklıdır.
* Pişme sürelerine göre malzemeleri ekleyin
* Altını harlı bırakın ( çok ateş)
* Kaynayınca altını kısın malzemeler pişene kadar bekleyin.
* Kısık ateşte uzun süre yavaş yavaş pişen yemekler daha lezzetli olur.
* Yemeğinize tercihe göre sarımsak taneleri koyabilirsiniz.
* Sarımsakları malzemelerle birlikte koymalısınız.
* İsteyen soğanları kavurdan bütün malzemeleri birden pişirebilirsiniz.
* Soğanı kavrulan yemekler daha lezzetli olur.
* Tuzunu altını kısınca ilave edin.
* Baharat ilave edecekseniz yemeğin pişmesine yakın ilave edin.
* Yemeklere az tuz koyun yerken ilave edilebilir.
* Pişen yemeği dinlendirin.
* Lezzetli yemekler tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilen yemektir.
* Yemeğin başından ayrılmadığınız zaman yemek daha titizlikle sonuca ulaşır.
* Yemeklere ilave edeceğiniz yeşillikler yemeği ocaktan aldıktan sonra koyun.
* Bütün yemeklerin ana pişirme tekniği budur.
* Zeytinyağlılar için, et yemekleri,fırın yemekleri gibi yemeklerin detayları farklıdır.
AKARA KOKARA BAKMA, ÇUVALA GİRENE BAK.
çok güzel hazırlanmış bir yazı olmuş. Emeklerinize sağlık.. Bir notda ben düşebilirmiyim. Herşeyi çiğden kavurmadan da pişirebilirsiniz. Benim gibi kolestrole savaş açanlar özellikle :))
YanıtlaSil