* Taşköprü sarımsağı beyaz,kışa dayanıklı,daha keskin kokulu,konserveye, turşuya dayanaklıdır.
* Kastamonu yöremizde Sarımsak festivali vardır.
* Sarımsak besin değeri ve vitamin açısından tam bir şifa kaynağıdır.
* Sarımsakta A,C,P,B grubu vitaminleri vardır.
* Kalsiyum,selenyum,magnezyum,potasyum gibi mineral açısından çok zengindir.
* Vücuda güç,enerji verir.
* İştah açar,hazmı kolaylaştırır.
* Balgam söktürür.
* Kabızlığı önler.
* Kalp ve damar hastalıkları için faydalıdır.
* Kanı temizler.
* Kuvvetli bir antibiyotiktir.
* Mikrop öldürücüdür.
* Kan dolaşımını dengeler.
* Damar sertliğini engeller.
* Damar tıkanıklığını engeller.
* Tansiyonu düşürür.
* Böreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
* Basur,varis,astım,romatizma hastalıklarına iyi gelir.
* Şekeri dengeler.
* Sarımsağı çiğ olarak sürekli ve düzenli kullandığınızda faydalarını görürsünüz
* Bazı kaynaklarda pişmiş tüketmenin daha faydalı olduğu söyleniyor.
* Saçlara sürersek saçları besler ve güçlendirir.
* Zehirli hayvan ısırıklarına sürüldüğünde mikrobu öldürür.
* Sarımsak yağı cilde parlaklık verir.
* Sarımsak yağı eklem yerlere sürülünce ağrıyı keser.
* Sarımsağı bütün yemeklerinize 2-3 diş koymanız tavsiye edilir.
* Zeytinyağlı yemeklerin hepsine koyun.
* Turşuların olmazsa olmazlarıdır.
* Pizzalara, ekmeklere,soslara özel olarak ilave edilir.
* Köftelere konulur.
* Kabukları ile ızgarada pişirilip yenmesi tavsiye edilir.
* Sarımsakları soyun poşet içinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
* Günümüzde sarımsak tozları bulunmaktadır.
* Sarımsak yedikten sonra ağzınızda maydanoz,nane,kakule,karanfil çiğnerseniz ağzınızın kokunu alır.
*Sarımsak yemeklere lezzet ve nefaset katar.
Anadolu da yaşayan insanların yıllar kullandığı sarımsak limon mucizesi reçetesini aşağıda veriyorum.
1. Reçete:
* 1 kg sarımsak soyulacak ve ezilecek
* 5 litrelik cam kavanoza konulacak
* Üzerine 1 lt su konulacak
* 5 adet limonun suyu konulacak,
* 1 lt. sirke konulacak
* Hepsi karıştırılacak
* Kavanozun kapağı kapatılacak
* Serin bir yerde 6-10 ay bekletilecek
* Günde bir tatlı kaşığı tüketilecek.
2. Reçete:
* 2 kg limonun suyu
* 40 diş soyulmuş dövülmüş sarımsak
* Cam kavanoza doldurun
* Karıştırın
* Ağzını kapatın
* Her gün çalkalayın
* Serin ve karanlık bir yerde bekletin
* 25 gün bekleyin
* Daha sonra aç karnına
* Yarım çay bardağı için.
* Mümkünse aynı saatte için.
* İçine ilave hiç bir şey koymayın (tuz,şeker gibi)
SARIMSAĞIN SEYREĞİ SIKINDAN İYİDİR.
SARIMSAĞI GELİN ETMİŞLER KIRK GÜN KOKUSU ÇIKMAMIŞ.
SİRKEYİ,SARIMSAĞI DÜŞÜNEN PAÇAYI YİYEMEZ.
reçeteleri not ediyorum.saçlarada çok iyi geliyor uzamasını ve çıkmasını sağlıyor
YanıtlaSil