Malzemeler:
* 2-3 kg. kırmızı yağ biberi
* Buzdolabı poşeti
* Ocak üstü közleme aleti ( pazarlarda 5 tl.)
* Ocak için alüminyum folyo (ocağın kirlenmemesi için)
Yapılışı: Kırmızı biberleri yıkayın kurulayın, ocağınızın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın, közmatik denilen aleti üzerine koyun bütün biberlerinizi közleyin (parpulayın) soğuduktan sonra (ellerinizin kirlememesini istiyorsanız) hemen buzdolabı poşetine 3-4 tane koyun kapatın ve difrize koyun, difriz'den çıkarınca suyun altında hemen ayıklayın biraz suyunu süzdürün zeytinyağ ve limonla servise sunun.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Derin dondurucuya koyacağınız biberlerin içlerini ayıklamadan koymak çok pratiklik sağlıyor.
* Zamandan tasarruf sağlarsanız.
* 3-4 kilo biberi soyup ayıklamak yerine az zamanda 3-4 tane ayıklamak daha kolaydır.
* Közlenmiş biberi kabukları ve çekirdekleri ile koymak lezzetini bozmuyor.
* Hatta köz tadını kaybetmiyor.
* Sizlere derin dondurucuya malzeme koyma püf noktalarını bir post ile yayınlayacağım.
BAZI İNSANLAR GÜZEL YER ARAR, BAZILARIYSA BULUNDUKLARI YERİ GÜZELLEŞTİRİR.
bu güzel tavsiyeye teşekkür ediyorum
YanıtlaSilSüper kolaylık,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpaylaşımın için teşekkürler ablacığım...
YanıtlaSil