Malzemeler:
* 1 kg dolmalık patlıcan
* 500 gr yağlı kuzu kıyması
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 avuç dolmalık pirinç
* 1 avuç pilavlık bulgur
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 5-6 diş doğranmış sarımsak
* Tuz,karabiber,sumak,pul biber
Üzeri İçin:
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* 1 limonun suyu
* 1 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı: Bütün iç malzeme karıştırın,elle biraz yoğurun, oyulan patlıcanların içini doldurun , tencereye dizin üzerine 2 su bardağı kadar su koyun patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin, pişme tamamlanınca başka bir kapta sarımsak, nane,limon suyunu karıştırın ve dolmaların üzerine dökün ve bir taşım daha kaynatın,yemeğin altını kapatın biraz dinlenince servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Akdeniz yöresinde yetişen dolmalık patlıcanla yapılan bir yöresel yemektir.
* Yemeğin bol yağlı olması lezzeti artırır.
* Baharat,tuz miktarları size kalmıştır.
* Limon yerine sulandırılmış limon tuzu kullanılabilir.
* Normal dolmalara göre lezzeti kişiye göre değişir.
* Başka dolma çeşitleri için Tık.tık.
AĞA DİYEYİM, SANA YAĞIN BULAŞSIN BANA.
nefissss görünüyor,eminim de öyledir,oruçlu oruçlu karnım acıktı :)
YanıtlaSilwww.minikmini.blogspot.com
olsada yesem aksama elıne sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel olmuş..Bizim yörenin patlıcanın üzerine yok bence..
YanıtlaSilellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor,bloğunuzun tariflerini severek takipteyim zaten.bende bloğuma ve bloğumdaki büyük yaz çekilişine beklerim.sevgiler
YanıtlaSilhttp://wishingbeauty.blogspot.com/2013/07/buyuk-yaz-cekilisime-siz-de-katln.html
Çok teşekkürler.Sevgiler...
YanıtlaSilÇok nefis görünüyorlar,ellerinize ağlık.
YanıtlaSil