* 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan(isteğe bağlı)
* 500 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı yoğurt
* Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Zeytinyağını genişce bir tavaya koyun içine kuru soğanı koyun iyice kavurun, etleri ilave edin kavurun az su ile iyice pişmesini sağlayın, diğer tarafta yumurta,yoğurt ve baharatları iyice çırpın, pişen etleri orta boy fırın kabına dökün, üzerine yoğurtlu harcı dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Ege bölgesinin (Ayvalık) yöresel yemeklerindendir.
* Malzeme 4 kişiliktir.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Ben ilave soğan koyarak daha lezzetli bir hale getirdim.
* Sıcak pide ile yemek tavsiye olunur.
* Çok lezzetli bir yemek tavsiye edilir.
YÜREK YANMADIKÇA, GÖZ YAŞARMAZ.
Eline sağlık nefis olmuş :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel olmuşşş...Sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok orijinal bir salata olmuş..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel elinize sağlık,sevgiler
YanıtlaSilMerhaba, tarif cok farkli ama cok lezzetliu gibi duruyor. Bir denemem gerek bunu mutlaka... Eline saglik...
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilyoğurtlu karışımın üzerindeki yeşillikler ne acaba. ben de şimdi deniycem çok lezzetli gözüküyor.
Maydanoz koymuştum...
YanıtlaSilvalla kahvaltıda bile yoğurt yiyoruz doğru :D ve her yemeğimizin ya içinde ya yanında vardır bi kase ! :D
YanıtlaSil