7 Mart 2013 Perşembe

YOĞURTLU ET ( EGE YÖRESİ)


  Malzemeler:
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan(isteğe bağlı)
* 500 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı yoğurt
* Tuz, karabiber, pul biber
  Yapılışı: Zeytinyağını  genişce bir tavaya koyun içine kuru soğanı koyun iyice kavurun, etleri ilave edin kavurun az su ile iyice pişmesini sağlayın, diğer tarafta yumurta,yoğurt ve baharatları iyice çırpın, pişen etleri  orta boy fırın kabına dökün, üzerine yoğurtlu harcı dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Ege bölgesinin (Ayvalık) yöresel yemeklerindendir.
* Malzeme 4 kişiliktir.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Ben ilave soğan koyarak daha lezzetli bir hale getirdim.
* Sıcak pide ile yemek tavsiye olunur.
* Çok lezzetli bir yemek tavsiye edilir.


YÜREK YANMADIKÇA, GÖZ YAŞARMAZ.

8 yorum:

  1. Eline sağlık nefis olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşşş...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Çok orijinal bir salata olmuş..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel elinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, tarif cok farkli ama cok lezzetliu gibi duruyor. Bir denemem gerek bunu mutlaka... Eline saglik...

    YanıtlaSil
  6. merhaba,
    yoğurtlu karışımın üzerindeki yeşillikler ne acaba. ben de şimdi deniycem çok lezzetli gözüküyor.

    YanıtlaSil
  7. valla kahvaltıda bile yoğurt yiyoruz doğru :D ve her yemeğimizin ya içinde ya yanında vardır bi kase ! :D

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...