Malzemeler:
* 1 tane orta boy rendelenmiş kereviz
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 1 fincan zeytinyağı
* 1 tane domates yoksa 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2-3 fincan sıcak su
* Tuz,karabiber
Üzeri İçin:
* 1 kase süzme normal yoğurt karışımı
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* 1 fincan zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pul biber
Süslemek İçin:
* Kıyılmış dereotu
Yapılışı: Soğanları küçük bir tencerede zeytinyağında iyice kavurun rendelenmiş kerevizleri sarımsakları ekleyin,sararıp kavrulunca üzerine domates veya domates salçasını ekleyin tuzunu ve karabiberini ekleyin suyunu koyun 3-5 dk. daha suyunu çekene kadar pişirin, servis tabağına alın, soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine yayın, yoğurdun üzerine kızdırılmış yağlı pul biberi dökün ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kerevizi birde böyle deneyin.
* Çok lezzetli,besleyici,kolay bir yemektir
* Rendelenen kerevizleri tuzlu limonlu suda bekletirseniz kararmaz..
* Ben rende kerevize kerevizin saplarını ve yapraklarınıda incecik kıyarak koydum.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen içine incecik kıyılmış yeşil biber koyabilir.
* Dereotu ile süsleyebilirsiniz.
AZ ANLAMAK, TERS ANLAMAKTAN DAHA İYİDİR.
elıne sağlık hıc duymamıstım
YanıtlaSilElinize sağlık kesinlikle deneyeceğim eminim çok lezzetli olmuştur sevgiler...
YanıtlaSilCanim ellerine saglik afiyetler olsun
YanıtlaSilDelicious!
YanıtlaSilHiç duymadım ve hiç yemedim :( en kısa zamanda deneyeceğim, elinize sağlık olsun , sevgilerimle
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.sevgilerrr...
YanıtlaSilKereviz bitmeden hemen denemeli,çok değişik geldi.Elinize sağlık.
YanıtlaSil