Malzemeler:
* 2 tane rendelenmiş Amasya elması
* 500 gr güllü veya sade lokum
* 10 adet ince kıyılmış kuru incir
* 10 adet kıyılmış kuru kayısı
* 4 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
* 1 su bardağı nişasta
Açmak İçin:
* 1/2 bardak nişasta
Yapılışı: Elmaları soyun ve rendeleyin içine kıyılmış inciri,kayısıyı,pudra şekerini,tarçını ve cevizi ilave edin iyice karıştırın, elma yumuşayana kadar ocak üzerinde pişirin, diğer tarafta benmari usulü lokumları eritin
içine yavaş yavaş 1 su bardağı nişastayı ekleyin.merdane yardımıyla lokumu açın şeritler halinde kesin, her
şeridin başına 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun istediğiniz şekli verin,açarken ara sıra nişasta serpin, üzerine pudra şekeri serpin, servis yapın
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Lokumları isterseniz mikrodalgada eritebilirsiniz.
* Güllü veya sade lokum tercihi size kalmıştır.
* Lezzetli değişik bir lokum oluyor.
* İsterseniz kayısıyı,inciri robotta parçalayabilirsiniz.
HAYAT YAŞTA, DEĞİL YAŞAMAKTADIR.
Çok hoş olmuş ellerinize sağlık sevgiler:))
YanıtlaSilHımm değişik bir lezzete benziyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSildenemek lazım çok güzel bir tarif.ellerinize saglık.
YanıtlaSileline saglik, ne kadar degisik bi tarif, hic lokum eritmemistim daha önce, tadini merak ettim. Eline saglik...
YanıtlaSilCanım ablacım, Ne güzel olmuşlar ellerine sağlık.
YanıtlaSilElma ve tarçın ikilisine bayılıyorum.
Denenecekler listesine ekledim hemen :))) Tarif için teşekkürler,
Öpüyorum çok,
sevgiler...