Malzemeler:
* 1/2 kg donmuş veya taze karides
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Yapılışı: Karidesleri geniş bir tencerede 10 dk. haşlayın güveç kabınızı ocağın üzerine koyun tereyağını eritin karidesleri içine atın 5 dk. kavurun baharatları ilave edin güveçi ısıtılmış 180 derecedeki fırında istediğiniz pişme süresine göre fırınlayın, sıcak sıcak servis yapın,.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Donmuş hazır aldığınız karidesleri haşlamadan da hemen kavurabilirsiniz.
* Donmuş malzemelerinizin üzerini okuyarak hareket edebilirsiniz.
* Benimkiler donmuştu..
* Karidesleriniz taze ise ayıklamanız gerekir.
* Karideslerin sırtlarını boydan boya bıçakla çizin,içindeki siyah bağırsakları çıkarın yıkayın ve iyice kurutun sonra pişirin.
* Karides bol tereyağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat çeşitleri size kalmıştır.
* İçine isteyen sebzeleri kavurarak içine ilave edebilir.
* İsteyen üzerine rende kaşar koyabilir.
* Defne yaprağı koyabilirsiniz.
* Pişirme süresi size kalmıştır.
* Az pişmiş seven az pişirsin, çok pişmiş seven çok pişirsin..
HER BİLDİĞİNİ SÖYLEME, HER SÖYLEDİĞİNİ BİL.
Çok severim, sizinde elinize sağlık, sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik canim karidesi cok seven bir kizim var her gün olsa hayir diyemez.Afiyetler olsun.
YanıtlaSilKarides hiç yemedim hee :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilben nedense hiç sevemedim ama oğlanlar sevdiği için arada pişiriyorum,çok faydalı olduğunu da biliyorum.harika görünüyor,ablam yaparsa güzelini yapar:)))öptüm...
YanıtlaSilellerine sağılık canım,mutluluklar ,neşeli hafta dilerim .
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım,benim protein alerjim var ama evdekiler seviyor ve yapıyorum.Teşekkür ve sevgilerrr..
YanıtlaSil