Malzemeler:
* 200 gr dana kuzu karışık kıyma
* 1 tane incecik yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2,5 yemek kaşığı yıkanmış süzülmüş dolmalık pirinç
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Karnabarı bütün olarak iyice yıkayın ters çevirin suyu süzülsün, diğer tarafta bütün malzemeyi bir kap içinde karıştırın harcınızdan tatlı kaşığı kadar alın, karnabarın her dalının arasını açarak dolma harcını doldurun, her tarafı dolunca geniş bir tencereye düz şekilde oturtun,1,5 su bardağı su koyun üzerini folyo ile kaplayın kapağını kapatın ve yavaş pişmesini sağlayın.Pişince sıcak sıcak dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Karnabarın dal aralarını çok iyi yıkayın,hatta sirkeli suda bekletebilirsiniz.
* Yıkadıktan sonra mutlaka ters çevirin suyunu süzdürün.
* Aralarını açarken biraz narin davranın.
* Her dal arasına dolma malzemesini paylaştırın.
* İçine koyacağınız yağ çeşidi size kalmıştır.
* İsteyen malzeme içine yağını koyar.İsteyen yemeğin suyuna koyabilir.
* Baharat tercihi size kalmıştır.
* Yoğurtla servis yapabilirsiniz..
* Tencerenin üzerini folyo ile kaplamak size kalmıştır
YOLU DOĞRU OLANIN ,YÜKÜ AĞIR OLUR
Canım ellerine sağlık , çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilHiç yemedim ve görmedim..Çok orjinal,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerine saglik canim afiyetler olsun.
YanıtlaSilellerine sağılık ,çok ilginç bir yemek .
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor,Afiyet olsun.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Karnibahar dolması mı? Karnibahar bile olsa dolmaysa yenir. Ellerinize saglık
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım gönülden teşekkürlerrr...
YanıtlaSililk defa duydum en kısa zamanda denemek istiyorum çok ilginç..sevgiler..
YanıtlaSil