14 Ekim 2012 Pazar
FIRINDA PALAMUT
Malzemeler:
* 1 veya 2 adet irice palamut (tam mevsimi)
* 1 tane halka halka doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş biraz ezilmiş sarımsak
* 2-3 dal defne yaprağı
* 1-2 dal biberiye
* Tuz,Pul biberi
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 tane dilimlenmiş limon
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* İstenilirse biraz kekik
* 1 tane dilimlenmiş domates
* 1/2 kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Balıklarınızı balıkçınıza dilimlettirin, bütün malzemeyi bir kapta karıştırın, balıkları bu karışıma yatırın
1 gece veya 5-6 saat içinde bekletin, fırın kabınıza balıklar ve malzemeleri dökün, 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu karışım bütün balıklar için geçerlidir.
* Bir gece bekleyince çok lezzetli oluyor.
* Bu sos benim kendi kendime uydurduğum bir karışımdır.
* Kızartılacak balıklara da uygulayabilirsiniz
* Tuz,baharat, yağ, ekşi miktarlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz..
* İsteyen acı yeşil biber veya kırmızı biberde koyabilir.
SABIR AKLIN YARISIDIR
palamutun en güzel hali.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık,bende bu yöntemi kullanıyorum,fırında balık yaparken..çok hafif ve lezzetli oluyor..afiyetler olsun..
YanıtlaSilMis gibi de kokmuştur o. Yanında kırmızı soğan ve yeşil salata ile. Aman ya dün yedim daha ama görünce iştaha geldim yine :)
YanıtlaSilBüyük rastlantı bende cuma günü yapmıştım. Ellerinzie sağlık. Pul biber ve nar ekşisi hariç bende böyle yapıyorum. Deneyeceğim.
YanıtlaSilElinize sağlık olsun:) sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürlerrr...
YanıtlaSil