Malzemeler:
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 fincan dolusu sıvıyağ
*Tuz, karabiber
*2 su bardağı varsa et suyu veya su (suyun içine et bulyon )
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu pilavı rahmetli anneciğim çok yapardı.Bende çok severim.
* Bulgur çok yağı seven bir üründür.
* Pilavın yağ miktarı size kalmıştır.
* Bu pilavın en önemli özelliği sıvı yağ ile yapılmasıdır.
* İsteyen önce pilavı pişirebilir,üzerine kavrulan soğanı servis sırasında karıştırabilir.
* İsteyen bulguru suya salma şeklinde yapabilirsiniz.
* En çok yakışan baharat karabiberdir.
* Difrinizde akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimek varsa işleriniz daha kolay olacaktır.
* Bu pilava bol soğan konmalıdır.
* Mercimeği az suda su ilave ederek haşlarsanız mercimek daha yeşil kalır.
KONTROLSUZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR.
çok severim. turşuda olacak ohhh. elelrinize sağlık.
YanıtlaSilGünaydın , bu gün sanırım mercimekli bulgur pilavı yapacağım):) ellerine sağlık.
YanıtlaSilmmm..appetizing.
YanıtlaSilYanında turşuyla bayılırım:)Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilAhhh ne severim .....
YanıtlaSilelinize sağlık olsun:) sevgiler
Besleyici ve doyurucu bir tarif. Ellerinize saglik
YanıtlaSilTEsadüfen ben de geçen gün yaptım bunu, hem protein, hem bulgur diyerek, kızım ne dese beğenirsiniz, Ben böyle karışık yiyemem :))
YanıtlaSilAma nefis