* 1kg ayıklanmış taze barbunya
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1-2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1-2 tane ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Üzerine koymak için 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
Rahmetli annem zeytinyağlılar için şöyle derdi ;
- Zeytinyağlılar dolapta bir gün bekletilirse daha leziz olur.
- Zeytinyağlı yemekler bir gece
yıldız görmelidirler.
- Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağını kısmamalıdır.
- Zeytinyağlı yemeklere mutlaka toz şeker ilave edilmelidir.
- Zeytinyağlı yemeklere piştikten sonra azıcık çiğ zeytinyağı ilave
etmelidir.
- Zeytinyağlı yemekler mutlaka yeşilliklerle süslenmelidir.
-Barbunya pirinç pilavı ile çok yakışıyor.
-Barbunya pirinç pilavı ile çok yakışıyor.
Elinize sağlık çok severim:)
YanıtlaSilkesinlikle pirinç pilavı yanına çok yakışıyor...Nefis olmuş ablacığım ellerine sağlık...
YanıtlaSilharika bizde de barbunya vardı dün,bayılırım, tavsiyeler de harika, teşekkürler...
YanıtlaSilEn sevilen yaz yemeklerinden ben de köfte ve pilavın yanına mutlaka yaparım.Dinlenen zeytinyağlıları ben de daha çok severim. Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilbarbunyaya bayılırım, bir de senin tarifini denicem, emekler
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilAnneniz ne güzel demiş..Söylediklerine katılmamak elde değil. Ama piştikten sonra zeytinyağ ilave edilmeli sözünü ilkkez duydum denemekte fayda var..
Bu arada paylaştığınız atasözleri çok anlamlı :))
Sevgilerr
Lovely posts and blog! Would you like to follow each other?
YanıtlaSilbarbunyaaaa... bayılırım ben de geçen akşam yapmıştım.. ellerinize sağlık. bu arada zeytin yağlı yemeklere püf noktası olarak bir yere kaydediyorum..
YanıtlaSilBarbuya sevenler teşekkürlerrr....
YanıtlaSil