* 2 su bardağı pilavlık pirinç
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 2 tane ayıklanmış doğranmış enginar
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
*1/2 demet taze nane
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
Yapılışı: Bir pilav tenceresine soğanı ve yağı koyarak iyice kavurun. Üzerine enginar parçalarını koyun.Islatılmış ve süzülmüş pirinci ilave edin, yeniden kavurun. Suyunu tuzunu koyup pilavı pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...
* Pilavınızı zeytinyağlı iç gibi de yapabilirsiniz.
HAYAT HAREKET, HAREKETSİZLİK ÖLÜMDÜR
Merhaba ben de bugünlerde değişik pilav yapma isteği içindeydim.İç baklalı pilavda tam karar kılmışken rotamı değiştirip enginarlı yapmaya karar verdim.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
This looks so delicious..glad to follow you too!
YanıtlaSilne kadar iştah açıcı duruyor burdan, ağzım sulandı ...
YanıtlaSilEnginarı çok severim nefis gözüküyor,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize saglik... Kimbilir ne kadar lezeztli olmustur o pilav... Sevgilerimle, afiyetler olsun...
YanıtlaSilCanım arkadaşlarım güzel yorumlara gönülden teşekkür ediyorum.Sevgiler sunuyorum....
YanıtlaSil