* 2 adet hazır yufka
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı yoğurt
İç Malzemesi:
* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı krem haşhaş
* Tuz, karabiber
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Sıvı yağ yerine, erimiş margarin veya tereyağ konulabilir.
* Krem şeklindeki haşhaş(çekilmiş haşhaş) marketlerde bulunuyor.
* Aynı yöntemle iç harcını değiştirebilirsiniz.
* Bu börek Afyonluların yaptıkları mercimekli katmer böreğin taklididir.
* Mercimeğin faydaları saymakla bitmez.
* Mercimek bitkisel protein kaynağıdır.
* Haftada birgün mutlaka mercimek tüketilmelidir.
* Türk mutfağında mercimek çok değişik şekillerde tüketiliyor.
* Ispanak, bulgur ve kabakta, pilav ve böreklerde kullanılabilir.
* Evde herzaman iki yufkanız bulunursa, ani gelen konuklara hemen yapabilirsiniz.
* Ben difrizde yufka daima 2 yufka saklarım.Açılınca taze yufka gibi oluyor.
* Bu börek çok kolay olmasına rağmen çok lezzetlidir.
* İçini istediniz malzeme ile yapabilirsiniz.Hepsi güzel oluyor.
* Patatesli, kıymalı, ıspanaklı gibi..
* Pişerken kabarır o kabarması güzel olacağının belirtisidir.
* Mutlaka üzerine kapak kapatarak pişirin.
* Pişince kapağını kapalı bekletneyin şiş hali iner.
KIRIL AMA EĞİLME
Bal ablam ellerine sağlık mercimek
YanıtlaSilli börekleri çok severim sevgiler.
Enfes görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTarif için de çok teşekkürler.
Sevgiler.
nefis görünüyor,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim....
YanıtlaSil