Malzemeler:
* 6-7 adet kuru yufka
* 1 adet haşlanmış hindi
* Haşlanmış hindinin suyu
* 1 büyük kase iri çekilmiş ceviz
* 250 gr kızdırılmış tereyağ
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Hindiyi üstünü örtecek su,tuz ve karabiberle ile büyükçe bir tencerede iyice haşlayın,daha önceden yapılmış yufkalar 3 parmak genişliğinde katlayıp kesin, bir tabak içine her yufka dilimini sıcak hindi suyuna bolca batırın iyice ıslatın ve her kata bolca ceviz ve hindi eti didikleyin, kubbe şekli verin üzerine kızdırılan tereyağını dökün.sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
* Kastamonu yöresine ait değişik yemekleri zamanla yayınlayacağım.
* Bursa'da yapılan'' Kastanomu günlerinden'' anılan yemeklerdir.
* Kastomonu mutfağı geniş bir kültüre sahip.
* Yemekler genelde un, et, tavuk,hindi,pirinç ve bulgur içeriklidir.
* Tatlıları helvalarıda çok lezzetli..
* Kastamonu mutfağında yufkalar daima yapılmakta ve birçok yemekte kullanılmaktadır.
* Banduma yemeğini isterseniz tavukla yapabilirsiniz.
* İçine zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.
* Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
* Üzerine değişik soslar dökebilirsiniz.
SABIR, KUVVETİN DİĞER ADIDIR
Zehracığım ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAyrıca bir kastamonulu olarak yöresel lezzetlerimizi desteklediğin için de çok teşekkür ederim canım benim:))
sarılıp öperim seni...
Harika görünüyor, tarife bayıldım doğrusu, ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilmmm..
YanıtlaSilçok hoş bir lezzet olmuşş bu..
ellerine sağğlıkk canım..
sevgilerimlee..
Çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilİlginize ve güzel cümlelere teşekkürlerrrrr..
YanıtlaSildeğişik bır yemek olmus ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilçok değişik bir lezzet olduğu kesin merak ettim şimdi tatıdını.
YanıtlaSilBayılırım bu lezzete off canım istedi şimdi:) ellerine sağlık canım şifa olsun sizlere
YanıtlaSilbunun tavukla yapılanı varmı? arkadaşım yapmıştı hindi bulamadı da tavuklamı yaptı yoksa bu tavukla yapılanımıydı:)) ama lezzetii fevkaladeydii ellerinze sağlık.
YanıtlaSilNefissss
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Enfes bir lezzete benziyor,Ellerine emegine saglik.Sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşşekkür ederim.sevgilerrrr
YanıtlaSilİsminin BANDIRMA olması ilgimizi çekti. Acaba Bandırma yöresine ait bir yemek mi diye baktık ama Kastamonu yöresine aitmiş.
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor. Bandırma yöresinde de bunun gibi tavuklu mantılar çok meşhurdur.
Ellerinize sağlık,
Merhaba, çok ilginç tarifleriniz varmış ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağılık,ben bulgaristan göçmenlerde görmüştüm,ben de göçmenim,ama benimkiler yemezler...amaaaan bazen ne yapacağımı şaşırıyorum,birileri çok kötü alıştırmış...kim acaba
YanıtlaSilkarnımı acıktırdınız valla blogunuz çok güzel bende konuk oldumm..
YanıtlaSilÇok çok teşekkürlerrrrrr....
YanıtlaSil