Malzemeler:
* 2 parça büyükçe somon balığı dilimi
Sosu İçin:
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, pulbiber
* 2 yemek kaşığı nar ekşi
* 3-4 dilim limon
* 2 tane defne yaprağı
* 2-3 dal biberiye
* 10-15 tane karabiber
* 1 fincan zeytinyağı
Yapılışı: Sos malzemelerini derince bir kap içinde karıştırın, somonu bu sosun içine yatırın bir gece bekletin, ertesi gün yağlanmış fırın tepsisine yerlerleştirin 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Somonun faydalarını saymakla bitmez.Haftada 2 gün mutlaka balık yemeliyiz.
* Aynı sosa batırılmış balığı isterseniz kızartabilirsiniz.
* Bol roka salatası tüketilmesi tavsiye olunur.
* Fırında kızarırken çok kızartabilirsiniz
* Ben iyi kızartılmış seviyorum.
* İsterken fırından çıkaracağınıza yakın biraz tereyağ ekleyebilirsiniz.
* Bu sosu bütün balıklarda deneyebilirsiniz..
KÖTÜ HUY İYİLEŞİR, KÖTÜ ADAM İYİ OLMAZ
ayyy en sevdigim balik ben de mi yapsam bugun.hadi cikarayim dondurucudan.ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilellerinize sağlık diyete uygun olmuş sevgiler
YanıtlaSilnefis olmuşş ellerine sağlık
YanıtlaSildün akşam somon yaptım böyle yapmak aklıma gelmedi
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
bu sosu başka hangi balıklarda denemeliyiz sizce ellerinize sağlık nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilYour salmon looks delicious!
YanıtlaSilnefis, leziz görünüyorlar, ellerine sağlık.
YanıtlaSilHamsi sevmem ama somona bayılırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler..
dayanamıyorum balık görünce ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilBalık severlere çok teşekkürlerrr...
YanıtlaSilHUMMMM yummy yummy; I need to try this receipe;
YanıtlaSilSomon bir harika görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGecikmiş olsa da Kadınlar gününüz kutlu olsun.
Sevgiler.