Malzemeler:
* 3-4 tane yuvarlak doğranmış tophane patlıcanı veya kemer patlıcanı
* 2 tane kırmızı ince halka şeklinde doğranmış dolmalık biberAy
Kızartmak İçin:
* 1,5 su bardağı sıvıyağ
Köfte İçin:
* 300 gr az yağlı iki kere çekilmiş kıyma
* 1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* Tuz, karabiber
* 1-2 diş dövülmüş sarımsak
Sosu İçin:
* 2 adet kabukları soyulmuş küçük doğranmış domates
* 1 adet incecik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 5-6 diş dövülmüş sarımsak
* Yarım demet incecik kıyılmış maydanoz ve nane
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz, karabiber
* İsteğe göre çeşitli baharat
Üzeri İçin:
* Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Süslemek için maydanoz
Yapılışı: Öncelikle köfteyi yoğurun patlıcan dilimleri büyüklüğünde yuvarlak ve yassı köfteler yapın kenarda bekletin. Dilimlenmiş patlıcanları büyükçe bir kap içinde 1-2 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker konulmuş su içinde 1 saat bekletin daha sonra süzün yıkayın ve iyice kurulayın, kızgın sıvıyağ içinde arkalı önlü kızartın ince halka doğranmış kırmızı biberleride kızartın , kare borcama 1 adet kızarmış patlıcan üzerine bir köfte üzerine kızarmış kırmızı biber tekrar patlıcan koyun, ayrı bir tavada sıvıyağ içinde soğanları sarımsakları ve sosun diğer malzemelerini ilave edin ve pişirin, borcama dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökün, 180 derecede ısınmış fırında 15-20 dk pişirin, fırından çıkmaya yakın üzerine kaşar rendesi ilave edin ve 5 dk. daha tutun. Üzerini maydanoz ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Patlıcanlarınız tophane cinsi olması daha yemeğin daha güzel olmasını sağlar.
* Patlıcan kızarırken çok yağ çeker.
* Patlıcan arasına patates püreside konulabilir.
* Baharat ve yağ miktarı damak zevkine kalmış
* Yeşillikler sizin tercihinizdir.
MÜMİNÜN ARTIĞI, MÜMİNE ŞİFADIR
harika bir görüntü.ellerinize sağlık.afiyet şeker olsun.sevgiler.
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Bayıldım, mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilPatlıcanı çok seviyorum, özellikle domates sosları, köftelerle birleşince. Tarif enfes görünüyor, ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilCanım ben bu yemeği yazın hep yapardım ama adının paşa yemeği olarak bilmiyordum öğrendiğime sevindim köfteli patlıcan kebabı olarak biliyordum paşa yemeği daha uygun ellerine sağlık çok öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilOooooo nefisss görünüyor,çok severim patlıcanı,ellerine sağlık...
YanıtlaSilLooks delicious, and beautifully photographed!
YanıtlaSilbayılıyorum patlıcan yemeğine nesi olursa hiç hayır demem çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilbayılıyorum patlıcan yemeğine nesi olursa hiç hayır demem çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilİsmini başka biliyorum ama tadının nefis olduğunu da biliyorum :))
YanıtlaSilHarika görünüyor
Resmen insanı cezbediyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Harika görünüyor. Sunumu çok şık olmuş.Davet sofralarına da çok yakışır.
Sevgiyle kal.
cok nefis gorunuyor ellerine emeklerine saglik.
YanıtlaSilsevgiler.
www.ozguluntarifleri.com
Canım artık bahar geldi güzelim patlıcanlar tezgahlara dizilecek. Patlıcanın güzelliklerine kavuşacağız.
YanıtlaSilTarifin harika.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Patlıcanın her çeşidini severim, seninki de çok güzel görünüyor. Akşam akşam canım istedi.
YanıtlaSilBu arada patlıcanı bekletme suyuna şeker koyman benim için ilginçti,deneyeceğim. Sanırım patlıcanın acısını almak için uyguluyorsun.
Eline sağlık...
I do like eggplant of any kind and really need to make it more often. This is a new dish to me...it looks so good. Beautiful photos!
YanıtlaSilEllerine saglik cok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilCok tesekkurlerrrr...
YanıtlaSilI was looking for a receipe with aubergines; i am so happy to try this one; I will post the result on my blog;
YanıtlaSil