LAZ BÖREĞİ (KARADENİZ YÖRESİ)
Hamuru İçin:
* 2 su bardağı un
* 2 tane yumurta
* Yarım su bardağı nişasta
* Kabartma tozu
* Tuz
Muhallebisi İçin:
* 2 su bardağı kadar süt
* 2 yumurta
* 1/2 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* Vanilya
* 1,5 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz
Üzeri İçin:
* 250-300 gr.kadar tereyağ
* Pudra şekeri
Yapılışı: Unu tuzu, yumurtayı beraberce yoğurun, yoğurduğunuz hamuru 6 eşit bezeye ayırın, aralarına nişasta
serperek incecik yufkalar açın, muhallebisi için süt,toz şekeri iyice karıştırın, içine yarım su bardağı unu ilave edin iyice muhallebi kıvamında pişirin, içine vanilya, fındık gibi malzemeleri ilave edin, Yağlanmış bir fırın tepsisine üç yufkayı yayın arasına soğutulan muhallebiyi dökün, kalan üç yufkayıda üzerine tek tek yayın, en üste tereyağını kızdırın ve dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, soğuk soğuk servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Laz böreği Karadeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir ama adı börek diye geçiyor.
* Yufkaların baklava yufkası inceliğinde açılmalıdır.
* Hazır baklava yufkasıda kullanabilirsiniz..
* Muhallebi içine tarçın ilave edilebilir.
* Muhallebiye çok az karabiber konulabilir.
* Muhallebin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp dökülebiliyor.
* laz böreği yer farklı şekillere girmiştir.
* Pişen laz böreğini fırından hemen çıkarmayın fırın kapandıktan sonra 10 dk. içinde bekletin.
* Laz böreğini Milföy hamurundanda yapıyorlar.
* Üzerine dökülen tereyağ bol miktarda olmalıdır.
* İsteyen üzerine ayrıca şerbet yapıp dökebilir.
* Laz böreğinin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
* Laz böreği oğuk servi yapılmalıdır.
* Börek, muhallebili tatlı, baklava gibi tüketilir.
ELDEKİ SERÇE, UÇAN TURNADAN ÇOK İYİDİR
ben fazla soze gerek yok diyorum.bir karadenizli olarak.muhtesem.elerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilHımm çok nefis görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilmımmmm nasılda severim ama yufka açmayı maalesef beceremiyorum.acaba bende hazır baklava hamurundanmı yapsam.ellerinize sağlık nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilselam bu lezzeti biliyorum, ordu dan gelen misafirlerimiz getirmişdi, ilkkez yemişdim ve çok beğenmiştim. sizinkide muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilDelicious!
YanıtlaSilBaşka bir şey isteseymişim...Geçen yıl bir kermeste yemiştim.Dün gece aklıma düştü.Yarın internetten bir tarif bulayım diyerek uyudum.Blog listemde tarifi görünce koşup geldim...:)))teşekkürler...
YanıtlaSilhiç denemeye cesaret edemesem de çok severek yediğim bi tatlı ellerine sağlık..
YanıtlaSilVay be çok güzel güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık:) Çok Sevgilerimle:))
YanıtlaSilhmmm ellerine saglik canim cok leziz gözüküyor
YanıtlaSillaz böregi hic yemedim en kisa zamanda deneyecegim
sevgiler
Bayılıyorum ben bu inceliğe zarifliğe.Sizinki de muhteşem görünüyor ablacım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilnefissss görünüyor,
YanıtlaSilellerine sağlık.
sevgilerimle...
değişik bir tarif ama görüntü muhteşem listeme aldım selamlar
YanıtlaSilhiç tatmadığım bir lezzet ,ellerinize sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilПрекрасно и апетитно!
YanıtlaSilПоздрави и прегръдки от
¸.•°`♥✿⊱╮
ღ°ºБългария ♥ ♫º!
nefis görünüyor ablacığım ellerine sağlık....
YanıtlaSilLaz böreği dedin hemen geldim:))
YanıtlaSildenemek istediğim bir tarif ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor hıc yepmedım yemedım de ama tadını cok merak edıyorum sevgıler...
YanıtlaSilOlsa da yesek hani :)
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürlerrrrr....
YanıtlaSilBir Rizeli olarak çok severim tabii bu böreği:) bu arada gerçekten o gün bütün gün internetin başında programı izledim. hatta annem (seni tanıdğı için ona da hbr vermiştim:) )telefon açtı kızım çıkmadı diye bende şaşırmıştım. hayırlı olsun Zehra annem. Ellerine sağlık börek bal bal:)))
YanıtlaSil