* 2 büyük kase un
* tuz
* Biraz sirke
* 1 paket istediğiniz bir margarin
* 1 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
* 500 gr ıspanak veya pırasa(yıkanmış temizlenmiş ve incecik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Baharat( karabiber, pul biber)
* Tuz
* 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Margarinin 4/1 ni ayrının ve eritin, içine sıvıyağını ilave edin, bir kenarda bekletin. Ispanakları yoğurt,yağ,tuz ve baharatlarla iyice karıştırın bir kenarda onuda bekletin. Unu büyükçe bir kapta tuz,sirke su ilave ederek güzelce yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurun, biraz hamuru dinlendirin, hamurdan 24 parça beze (yumak) yapın, bezeleri ikiye ayırın, ( yani 12 beze alt için, 12 beze üst için) ayırdığımız 12 parça bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açın, her parçanın arasına bolca yağ karışımından sürün, 12 parça açılan hamurları üst üste koyun, bütün hamuru tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsinize yayın, arasına hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın, diğer 12 parça bezeyide aynı şekilde yağlayın açın, tepsideki harcın üzerine yayın,kenarlardan taşarsa güzelce iç tarafa kıvırın, üzerine kalan katı yağı bolca yağ sürün 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Börek çok lezzetli ve yapımı kolay bir börektir.
* Arnavutlukta milli bir börektir. Ülkemizde çok yapılmaktadır.
* En önemli özelliği bol yağlı olmasıdır.
*Yağı kısarsanız güzel açılmaz ve tel tel olmaz.
* Hamuruna sirke koymak hamuru tel tel yapar.
* Biz ıspanaklı yaptık aslı pırasalıdır.
* Üzerine yağ ile birlikte yoğut veya yumurta sürebilirsiniz.
* Hamur açmayı bilmeyenlerin bile yapabileceği bir börektir.
* 500 gr ıspanak veya pırasa(yıkanmış temizlenmiş ve incecik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Baharat( karabiber, pul biber)
* Tuz
* 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Margarinin 4/1 ni ayrının ve eritin, içine sıvıyağını ilave edin, bir kenarda bekletin. Ispanakları yoğurt,yağ,tuz ve baharatlarla iyice karıştırın bir kenarda onuda bekletin. Unu büyükçe bir kapta tuz,sirke su ilave ederek güzelce yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurun, biraz hamuru dinlendirin, hamurdan 24 parça beze (yumak) yapın, bezeleri ikiye ayırın, ( yani 12 beze alt için, 12 beze üst için) ayırdığımız 12 parça bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açın, her parçanın arasına bolca yağ karışımından sürün, 12 parça açılan hamurları üst üste koyun, bütün hamuru tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsinize yayın, arasına hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın, diğer 12 parça bezeyide aynı şekilde yağlayın açın, tepsideki harcın üzerine yayın,kenarlardan taşarsa güzelce iç tarafa kıvırın, üzerine kalan katı yağı bolca yağ sürün 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Börek çok lezzetli ve yapımı kolay bir börektir.
* Arnavutlukta milli bir börektir. Ülkemizde çok yapılmaktadır.
* En önemli özelliği bol yağlı olmasıdır.
*Yağı kısarsanız güzel açılmaz ve tel tel olmaz.
* Hamuruna sirke koymak hamuru tel tel yapar.
* Biz ıspanaklı yaptık aslı pırasalıdır.
* Üzerine yağ ile birlikte yoğut veya yumurta sürebilirsiniz.
* Hamur açmayı bilmeyenlerin bile yapabileceği bir börektir.
KORKU YALAN GETİRİR
Elinize sağlık, babaannem çok yapardı bunu...
YanıtlaSilohh ohh miss gibi... Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMmmm, Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor üstü çıtır çıtır sanki ıspanaklı böreğede bayılırım.
YanıtlaSilHas Arnavut dostlarımızdan yemişliğim vardır. Gerçekten harika bir börek oluyor. Sizinde ellerinize sağlık, sevgiler
YanıtlaSilah ne severim ben bunu yaa. pirasalisini yapardi bi arnavut komsumuz sagolsun hep verirdi. Ellerinize saglik ogunlerimi hatirladim ya çocuktuk ah ahh
YanıtlaSilnefis çıtır çıtır bir börek olmuş.
YanıtlaSilellerinize sağlık
nefis çıtır çıtır bir börek olmuş.
YanıtlaSilellerinize sağlık
Bir arnavut olarak en çok yaptığımız börektir.
YanıtlaSilSadece sıvı yağ kullanıyor ve üzerine yoğurt suyu-yağ sürüyorum.
Patatesli-derotlu da güzel olur.Tabii aslı pırasalı içle yapılandır.
Ellerinize sağlık.
Güzel cümlelere teşekkür ederim...
YanıtlaSilGülocuğum teşekkürlerrrr....
YanıtlaSilBizde çok yapıyoruz bunu harika bir börek sznkide çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgili öğretmenim, gene harika bir lezzeti paylaşmışsınız, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSofra dergisinin Şubat sayısında ödül töreninden görüntüler vardı, tekrar tebrik ediyorum.
Daha çok ödüllü yarışmalara...
Görüşmek üzere, sevgiler.
Sareciğim ilgine çok teşekkür ederim.sevgilerrrr...
YanıtlaSilSadece Kendim imrensem boşver diyecektim ama benim minik erkeğim Halaaa bana yaparmısın deyince akan sular durdu Umarım buradaki kadar güzel olur yoksa çenesinden kurtulamam
YanıtlaSilSelamlar
Oy nasil citi citi olmus elinize saglik olsun ..
YanıtlaSilharika gözüküyor,ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilthank you for coming all the way to middle America to be my follower and read my blog. I am your latest as well. I hope to see more from you and your blog soon. Richard from My Old Historic House.
YanıtlaSilKat kat nede lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilBu böreği kayınvalidem bir yapar ki elinle tutamazsın dağılır gider.Ellerine sağlık canım nefis tadını bilirim
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim....
YanıtlaSilablacım ben geldim
YanıtlaSilçoook güzel çıtır
çıtır
ellerine sağlık
:))
muhabbetle kal
.))
MÜTHİŞ OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilBidenem, ilginçtir ben daha geçen ay yeni yedim. Göçmen bir hanım yapmıştı, doyamadım.
YanıtlaSilTarifini bulmak beni sevindirdi. Deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
Börek takipçisi Çiğdem
BURSA da Arnavut böreği yapacak bayan usta arıyorum.
YanıtlaSil