* 5-6 tane kemer patlıcan
* 250 gr dana kuzu karışımı kıyma
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tane etsu tablet
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz.
* 2 diş ince doğranmış sarımsak
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı kızartmak için zeytinyağı veya sıvıyağ
Üzeri için:
* 5-6 tane yeşil biber
* 2 tane halka halka doğranmış domates
* 1 kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı: Patlıcanları alaca soyun, üst'de kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz ve bir yemek kaşığı şeker bulunan suya atarak 1-2 saat bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, süzdürün hatta kurulayın, bol yağda her tarafını iyice kızartın, çıkan patlıcanları kağıt havlu üzerine koyarak yağını aldırın.Diğer tarafta soğanı ve kıymayı az yağ ile bir tavada iyice kavurun, tuzunu baharatını ve maydanozu ilave edin, kızaran patlıcanları büyükçe bir tepsiye veya karnıyarık tenceresine dizin, içleri kesilmiş olan patlıcanların içine kavrulan kıymadan 1-2 kaşık malzeme koyun, üzerini biber,domates ve kaşar peyniri rendesi ile süsleyin 1 su bardağı sıcak su içinde eritilen et su tableti ve salcayı ezerek ilave edin, fırında veya ocakta pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Patlıcanları soyarken saplarını bırabilirsiniz daha güzel görünür.
* Patlıcanları soyarken saplarını bırabilirsiniz daha güzel görünür.
* Kaşarı fırında son beş dakika içinde koyabilirsiniz.
* Etsu tablet koyduğumuz için tuzunu iyi ayarlayın.
* Karnıyarık pişerken ilave yağ koymuyorum.
* Kızaran patlıcanları sıcak suya veya normal suya atıp çıkararak yağını alabilirsiniz.
* Kavrulan kıymaya isteyen küçük küçük doğranmış domates koyabilir.Ben koymuyorum.
* Patlıcanları alaca veya tamamen soyabilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız biber ve domatesleri kızartabilirsiniz, ben kızartmadan koyuyorum.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.Kalori değeri düşüktür.İçinde A,C,B vitaminleri mevcuttur.
KÖPEĞİN HATIRI YOKSA BİLE, SAHİBİNİN HATIRI VARDIR
çok güzel görünüyor, eminim bir o kadar da lezzetlidir. elinize sağlık, afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilsevgiler
Patlıcanı hele ki karnıyarığı çokkkk severim...Kaşarlısını hiç denemedim güzel fikir oldu...Ellerinize sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSEVGİLER...
kaşarlıda yerım kaşarsızda harıka ellerıne sağlık:)
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilOff off,nasıl lezzetlidir,nasıl güzeldir şimdi o kaşarlı kaşarlı :)
YanıtlaSilNormalde çok severim fakat,böylesini çok daha seveceğimden de eminim..
Şimdiye dek hiç aklıma gelmemişti:)
Ellerine,fikrine sağlık canım..
Sevgilerimle..
COK GUZEL GORUNUYOR
YanıtlaSilELLERINIZE SAGLIK
SEVGILER
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSüper.
fena halde acıkmış anne Çiğdem
offf ellerine sağlık , afiyet olsun..
YanıtlaSilen çok sevdiğim yemektir.off şimdi erkanı yiyeceğim bu saatte,harika olmuş herşeyinden belli canım ellerine sağlık.yarın yapsam mı acabaaaaaaaa
YanıtlaSilellerine sağlık hayatım..sevgiler
YanıtlaSilÇok seviyorum şu patlıcanı.Ve o kadar nefis görünüyor ki, ağzımın suyu aktı valla.
YanıtlaSilZehra annecim ellerine sağlık. Böyle yemeklerin üstünde kaşar rendesi ne kadar güzel oluyor di mi:)
YanıtlaSilannecim ellerine sağlık süper olmuş..
YanıtlaSilElinize sağlık hep yaparız ama kaşarlı hiç yapmadım sevgiler çok lezzetli olmalı.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor. resimlere bakarken çok uzun zamandır bu yemeği yapmadığımı farkettim:)))
YanıtlaSilsonsuzdekorasyon.blogspot.com
Çok güzel gözüküyor Bayramdaki yemeğim Belli oldu Teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkürlerrrrrr.....
YanıtlaSil