* 1 su bardağı beyaz un
* 1/2 litre süt
* 2 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Yumurtayı, şekeri, tuzu iyice çırpın, diğer malzemeler ve unları eleyerek koyup karıştırın. 30 dk. dinlendirin, yağlanmış bir tepside,180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kada pişirin. Ilıyınca dilim dilim veya kopararak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
* Mısır ekmeği hamuruna su katmanız gerekirse sıcak su ilave edin daha iyi netice alırsınız.
* Tepsiye yaydığınız hamurun üzerini iterseniz ellerinizle yağlayabilirsiniz.
* Fırında pişirirken fırınızın içine biraz su fışkırtabilirsiniz( sprey kablardan)
* İçinin iyi piştiğini kontrol etmek için bir kürdan batırabilirsiniz.Kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
* Üzerinin çok kızarmaması için üzerine folyo kağıdı yayabilirsiniz.
* Mısır ununun 100 gramında 368 kalori bulunmakta; hemen hemen beyaz unla aynıdır.
* Mısır ekmeğinin, çölyak hastalarının yiyebildiği bir ekmek türüdür.
Eskilerden geriye ne kaldı? Mısır ekmeği ve birde yanında üzüm pekmezi olacak:)) Bandır bandır yeyin lütfen :))
YanıtlaSilçook güzel görünüyor.. kokusunu alır gibiyim.. Saray'da evimize yakın bir fırında satılıyordu mısır ekmeği.. çorluda henüz mısır ekmeği satan bir yer keşfedemedim.. bulamasam da tarifim var artık.. paylaşımına teşekkürler..
YanıtlaSilburdan uzanıp tabağı alasım geldi çok severim mısır ekmeğini ellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSiloyy memleketumun ekmeği.elişnize sağlık.neyseki bizim fırın her sabah tazecik yapıyorda yiyebiliyoruz.sizinkide leziz görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilSevgili Zehra hanım
YanıtlaSilmısır ekmeğini çok severim ve yaparım sizinde ellerinize sağlık ama bugün atasözünü çok çok beğendim.
sevgiler
Balık yemeklerimizin olmazda olmazıdır. Benim buzlukta her daim vardır.
YanıtlaSilEllerine sağlık. İyi hafta sonları
Yoğurda doğrayarak çok severim.
YanıtlaSilSevgiler:)
canım ellerine sağlık 2 ekimde ki buluşmaya geliyormusun.gellllll emiiii.sevgilerimle
YanıtlaSilAblacım geziler bitti herhalde mutfağa girmişsin:)))mısır ekmeğine eşim de bayılır ama evde hiç denemedim ellerine sağlık,görüşmek üzere,sevgiler...
YanıtlaSilHımmm ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYanında pekmez amanın.
Rejimdeyim ben olmazzz..
Hep rejimde olan anne Çiğdem
bunu tereyağında biraz kızartıp balık yanında servis etseniz, yemez miyim deli gibi yerim :D
YanıtlaSilÇok teşekkürlerrrrr.....
YanıtlaSil