Malzemeler*1,5 kğ dolmalık kabak
*2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç(biraz pilavlık bulgur ilave edilebilir)
*300 gr orta kuzu koyun kıyması karışımı
* Tencerenin dibi için kemik parçaları
* 2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
*2 tane büyük rendelenmiş boy domates
*2 adet incecik kıyılmış soğan
* 2-4 diş ince kıyılmış sarımsak
*2 çorba kaşığı margarin
*1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Kabakların üzerini kazıyın, temizlendikten sonra yıkayıun, oyacak veya bıçak yardımıyla içlerini oyun, kabak gevrek bir sebze olduğundan oyarken dikkat edin, iç harcı için kıymayı,ayıklanıp yıkanmış pirinçi,kabuğu rendelenmiş domatesler, soğan,sarımsağı, maydanozu, dereotunu, baharatları,salçanın yarısını, margarinin yarısını, tuzu koyup iyice yoığurun ,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurun, dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak, tencerenin dibine dizilen kemiklerin üzerrine düzenli bir biçimde tencereye dizin. Üstünü örtecek kadar salçalı su koyun, kalan margarin de ilave edildikten sonra üzerine dolma kapağı ve düz bir tabak koyarak,orta ateşte pişirin.
Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin, dolmalar servis tabağına yerleştirin. Üzerine dereotu veya yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Şeker Olsun.....
* Kabakları oyarken dolma oyacağı ve kaşıkla nazik bir şekilde oyun.
* Ben dolmalara biber salçasının çok lezzet verdiğine inanırım.
* Dolmalar bol yağlı olunca lezzetli olur.
* Dolmaları pişirirken altına kemik parçaları koyunca daha lezzetli oluyor.
* Kabak miktarını kendinize göre artırabilirsiniz.
* Ben dolmalara çok az pilavlık bulgur ilave ederim.
* İstenilirse üzerine limon suyu ve kuru nanede ilave edilebilir.
* Pirincini az koyarsanız daha lezzetli olur.
* Kabaklar hobi bahçemizden..
Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor canım çekti.En sevdiğim yemek dolmadır,ben de yaprak dolmasının altına kemik koyuyorum.Gerçekten ayrı bir lezzet veriyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Kabak dolmasına bayılırım.Mis gibi dereotu ile nefis olur.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilKesinlikle tadı bir başka di mi bahçeden direk alınan kabakların Zehra annecim. Ellerine sağlık çok severim kabak dolmasını.
YanıtlaSilnefis olmuş canım.yanında yoğurtla harika gider.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilAyyyyy nasıl canım istedi...
YanıtlaSilÇok teşekkürler..Buyrun beraber yiyelim......
YanıtlaSilçok nefis görünüyor.
YanıtlaSilYoğurtla beraber çok sevdiğimiz bir yaz yemeği ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilHi, senin benim blog ziyaret et ve benim Türkçelerimi bağışla ama i bir çevirmençevrim ici kullanmak için vardı. Bu doldurulmuş courgettes çok iyi göründü izin, i i mutfakta beslenerek olduğunu fark etir. Greeting.
YanıtlaSilBen içi doldurulmuş kabak ve kabak seviyorum.Ve daha da etli dolması.
YanıtlaSilBenim mutfak yaptığınız ziyaret için teşekkür ederiz.
Saygılar.
Los calabacines rellenos de carne y arroz están muy buenos.
YanıtlaSilQué plato tan delicioso. Me encanta. Se ve muy apetecible.
YanıtlaSilUn besito,
Sacer
hola gracias por tú visita encantada de conocerte y de compartir.
YanıtlaSilesta calabazas rellenas tienen que estar muy buenas.
besos guapa
Artik yaz geldi sofralarimizin vazgecilmez yemeklerinden. Bayilirim kabak dolmaya icinede az dereotu kattinmiydi Mmmm nasilda guzel olur :)
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor ellerine sağlık,sarımsaklı yoğurtla ne güzel gider
YanıtlaSilBen içi doldurulmuş kabak seviyorum. Dün bazı quinoa, mercimek ve sosis ile yaptı. Sizin tarif lezzetli.
YanıtlaSilyanına ev yapımı yoğurt hımm ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ablacım ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilharika gorunuyor ellerinize saglik..sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim..sevgilerrrr...
YanıtlaSilBenim melegimde yapiyo simdi ih ih ih cok lezzetli olucak eminim ih ih ih
YanıtlaSil