BAKLAVA YUFKASINDA TAVUK YEMEĞİ Malzemeler:
2 adet tavuk but (kemiksiz)1 adet kırmızı Biber1 adet sarı biber1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık1 tutam fesleğen4 adet sarımsak4 adet baklava hamuru2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı tereyağ
2 adet tavuk but (kemiksiz)1 adet kırmızı Biber1 adet sarı biber1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık1 tutam fesleğen4 adet sarımsak4 adet baklava hamuru2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Tavuk butlarını,ezilmiş sarımsak dişleri, fesleğen ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile oluşturduğunuz karışım içinde marine edin. Renkli biberleri, kuru soğanı ve dolmalık fıstığı kızgın tavada, zeytinyağında soteleyin. Sotelenen harcı, tavuk budunun içine koyup, rulo şeklinde sarın. (Derili kısmı dışa gelecek şekilde.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumasını bekleyin. Baklava hamurundan kare parçalar kesin. Bir streç filmin üzerine hamurları, uzun bir parça oluşturacak şekilde dizin. Üzerine soğumuş tavuk butunu yerleştirin ve dikkatlice streç film yardımıyla rulo halinde sarın. 180 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
Türk Kahveli KekMalzemeler:
250 gram bitter kuvertür250 gram tereyağ5 adet yumurtaYarım su bardağı toz şeker1/3 su bardağı un1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Yapılışı:
Bitter kuvertür çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırparak, kabartın. Kabarmış harca, erittiğiniz çikolata ve tereyağını yavaş yavaş ilave edin. Son olarak un ve Türk kahvesini ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kek kalıplarına (varsa cezveye) doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 8 dakika pişirin. Arzuya göre dondurma ile servis edebilirsiniz.
250 gram bitter kuvertür250 gram tereyağ5 adet yumurtaYarım su bardağı toz şeker1/3 su bardağı un1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Yapılışı:
Bitter kuvertür çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırparak, kabartın. Kabarmış harca, erittiğiniz çikolata ve tereyağını yavaş yavaş ilave edin. Son olarak un ve Türk kahvesini ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kek kalıplarına (varsa cezveye) doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 8 dakika pişirin. Arzuya göre dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....
Not: Sofra dergisinin yemek blogları ile yaptığı kahvaltı organizasyonunda bize tariflerini yapan ve anlatan Şefimize ve Sofra dergisine burdan çok teşekkürlerrr.
EKMEĞİ EKMEKÇİDEN AL, ÜSTE PARA VER
Baklava yufkası'ndaki tavuk tarifini hemen deneyeceğim.Fesleğen ve dolma fıstığı ikisine bir arada bayılıyorum...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor baklava hamurundaki tavuk. afiyet olsun.
YanıtlaSilmerhabalar ellerıne emeklerıne saglık .cok guzel bır blog ..henuz tumunu gezemedım vakıt buldukca gelecegım ..ızlmeye aldım .sevgıler zeyneppp
YanıtlaSilÓtima receita!! Marta
YanıtlaSiliki tarifte denenilmesi gereken enfes tariflere benziyor,teşekkürler
YanıtlaSil<teşekkürler..sevgiler...
YanıtlaSilKahve kek lezzetli olması gerekir. Seni çok sunumu (fidžan olarak) gibi. Benim kötü Türkçe için özür dilerim.
YanıtlaSilDelicioso he probado el café turco,buena tu receta me encanta digna de copiar saludos y abrazos grandes.
YanıtlaSilHola este pollo y este café genial,muy rico ,lo tengo que probar con tú receta si no te molesta.
YanıtlaSilUn beso
Çok teşekkür ederim...Sevgilerrrr...
YanıtlaSilİkiside pek güzeldi gerçekten:)
YanıtlaSilTeşekkürlerrrr....
YanıtlaSil