Malzemeler:
* 1 paket orta kalınlıkta çubuk makarna
* 5 su bardağı su
* 5 su bardağı süt
* 1 baş ince doğranmış kuru sogan
* 3/4 kahve fincanı un
* 3 tane büyük boy rendelenmiş domates veya 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber
* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
Yapılışı: 5 su bardağı suyu yeterince tuz ile birlikte büyükçe bir tencerede kaynatın, kaynayan suya makarnaları atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.(15-20 dk.yeterli) Süzgeçten süzürerek
bekletin.
Sosu için ayrı bir tavada tereyağ soğanla birlikte iyice kavurun, pembeleşen soğanlara unu ilave edin, kavurmaya dervam edin üzerine tuz,karabiber koyun, sütü yavaş yavaş ilave edin,koyu bir muhallebi kıvamına gelince içine domates rendesini koyarak iyice karıştırın. Haşlanan makarnayı bir tencere koyun üzerine peynir rendesi sosu, çırpılmış yumurtaları ilave edip iyice karıştırın, yağlanmış bir kalıba döküp ısıtılmış 170 derecelik bir fırında 40 dk. pişirin.Fırından çıktıktan sonra 15 dk. dinlendirin , üzerine bir tabak koyarak ters çevirin dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
* 1 paket orta kalınlıkta çubuk makarna
* 5 su bardağı su
* 5 su bardağı süt
* 1 baş ince doğranmış kuru sogan
* 3/4 kahve fincanı un
* 3 tane büyük boy rendelenmiş domates veya 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber
* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
Yapılışı: 5 su bardağı suyu yeterince tuz ile birlikte büyükçe bir tencerede kaynatın, kaynayan suya makarnaları atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.(15-20 dk.yeterli) Süzgeçten süzürerek
bekletin.
Sosu için ayrı bir tavada tereyağ soğanla birlikte iyice kavurun, pembeleşen soğanlara unu ilave edin, kavurmaya dervam edin üzerine tuz,karabiber koyun, sütü yavaş yavaş ilave edin,koyu bir muhallebi kıvamına gelince içine domates rendesini koyarak iyice karıştırın. Haşlanan makarnayı bir tencere koyun üzerine peynir rendesi sosu, çırpılmış yumurtaları ilave edip iyice karıştırın, yağlanmış bir kalıba döküp ısıtılmış 170 derecelik bir fırında 40 dk. pişirin.Fırından çıktıktan sonra 15 dk. dinlendirin , üzerine bir tabak koyarak ters çevirin dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
* Domatesli fırın makarna hem lezzetli hemde çok besleyicidir.
* Makarnanın içine istediğiniz peyniride ilave edebilirsiniz.
* Baharat ilaveside size kalmıştır.
* Makarnaya domatesi ilave ederken, doğranmış veya rendelenmiş domates bir tava içinde az bir yağ ile kavrularak konulursa daha lezzetli olur.
* Makarnanın içine bol pul biber, dene yaprağı,kekik ilave edebilirsiniz.
* Yağ oranlarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Yağ çeşidini kendiniz değiştirebilirsiniz, tereyağ yerine katı yağ koyabilirsiniz.
* Fırın makarna tercih ederseniz makarnanızın görüntüsü daha güzel olur.
* Makarnayı haşlarkan suyun içine biraz sıvıyağ damlatırsanız makarnalar yapışmaz.
* Ben borcamda pişirdim, istenilen kalıpta pişirilebilir.
* Borcam içinde pişerken, pişme aşamasını izleyebilirsiniz.
* Borcamı bolca yağladım.
* Borcamı bol yağlamazsanız kalıptan çıkarmak çok zor olur.
* Piştikten sonra ters çevirerek servis yaptım.